RESMİ açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan Yeni Bornova Stadı'na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun isminin verilmek istenmesi tartışmalarına AKP de katıldı.AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ, twitter hesabından, "Genel Başkanınızın, 10 yılın sonunda bir stada isminizin verilmesini istemesi, emeklilik iması gibi geldi bana" paylaşımında bulundu.

Doğanlar Mahallesi'ndeki Yeni Bornova Stadı'na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun isminin verilmek istenmesi fikri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun resmi açılışı yaptığı geçen 8 Ekim günü ortaya çıktı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, stada Aziz Kocaoğlu adını vermek istediklerinin, ancak onun bunu kabul etmediğini söyledi. Açılışta konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, bu öneriyi desteklediğini açıkladı. Bunun üzerine Yeni Bornova Stadı'na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun isminin verilmesi kararı, Bornova Belediye Meclisi'nce oybirliği ile alındı. Meclis'te grubu bulunan CHP'li ve AKP'li üyelerin tamamı Bornova Stadı'na "Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu' isminin verilmesi talebine olumlu oy kullandı. Bu gelişme üzerine açıklama yapan Aziz Kocaoğlu ise isminin verilmesini kabul etmeyeceğini söyledi.

OLGUN ATİLA KARARIN ARKASINDA

AKP de bu tartışmanın dışında kalmadı ve ilk değerlendirme İzmir Milletvekili Hamza Dağ'dan geldi. Hamza Dağ, twitter hesabından, "Genel başkanınızın, 10 yılın sonunda bir stada isminizin verilmesini istemesi, emeklilik iması gibi geldi bana" paylaşımında bulundu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın meclis kararını üç gün içerisinde iptal etme hakkı bulunuyor. Ancak, Bornova Belediyesi'nden henüz konuya dair bir adım atılmazdı. Hatta Can Radyo'da Gökhan Kafalı'nın sunduğu 'Sesli Gazete' programına konuk olan Olgun Atila, bir soru üzerine “Aziz Kocaoğlu sadece İzmir için değil Türkiye için önemli bir siyasi isim. Stada verilecek en doğru isimdi” şeklinde cevap vererek kararlarının arkasında olduklarını ifade etti. 

Editör: Haber Merkezi