İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nda saat 11.00'de gerçekleştirilen etkinliğe, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP kadın kolları üyeleri, Kardelen Anaokulu öğrencileri ve çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan Hüseyin Mutlu Akpınar, "Kardelen Anaokulu öğrencilerimiz de burada. Ata'larına çiçek götürmek üzere Zübeyde annemizin kabrine çiçek tohumlarını birlikte ekeceğiz. Dünyada hiçbir ülkenin geleceğini bir anne-oğul bu derece belirlemedi. Dünyada hiçbir kent bir anne ve oğluyla bu kadar özdeş hale gelmedi, kimliğini bir anne oğul ile belirlemedi. O anne Zübeyde Hanım, o oğul Mustafa Kemal Atatürk, o ülke Türkiye, o kent de İzmir'dir" dedi.

Etkinliğin ilk olduğunu belirten Başkan Akpınar, İzmir'in ilklerin kenti olduğunu anlatırken, "İlk defa bir anne, oğlunun ölüm yıldönümünde çiçek gönderecek. O çiçeklerin tohumlarını bugün atacak olan Karşıyakalılar, o çiçekleri 10 Kasım'da Ata'larına demet demet götürecek ve diyeceğiz ki 'Senin anacığın, kabrinden sana çiçekler gönderdi.' Demir ağlarla gideceğiz Ankara'ya, o trenlerin vagonlarını İzmirlilerle doldurarak gideceğiz Ankara'ya. Anıtkabir'de yetiştirilen çiçekleri de Atamız anasına, Anneler Günü'nde gönderecek" diye konuştu.
Konuşma ardından Başkan Akpınar, Kardelen Anaokulu öğrencileri ve katılımcılar ile birlikte Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'na çiçek tohumlarını serpti ve suladı. Anıtkabir'e götürecekleri bütün çiçekleri burada yetiştirme imkanı olmadığını belirten Akpınar, Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yetiştirilen çiçeklerden de Anıtkabir'e götüreceklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi