Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 7’den 70’e tüm İzmirlileri Atölyeyi ziyaret etmeye çağırdı. Buca Belediyesi’nin Atatürk’ün ilke ve devrimlerini yaşatıp, gelecek kuşaklara aktarabilmek için Türkiye’nin en büyük rölyef Atatürk Maskı’nın altında inşa ettiği Atatürk Eğitim Atölyesini, tüm duyulara hitap eden öğelerle aktarmaya devam ediyor. Buca Belediyesi, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şubesi işbirliğiyle ilçedeki okulların tarih gezilerine ev sahipliği yapan Atatürk Eğitim Atölyesi, minik öğrencilere, görsel şovlar, sergiler ve Kurtuluş Savaşı belgeseliyle canlandırıyor.

NUTUK HEDİYE EDİLDİ

Atölyeyi ziyaret eden ilk eğitim yuvalarından biri de Buca Tuğsavul İlköğretim Okulu’ydu. Öğrencilere Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da eşlik etti. Bayrak ve Nutuk hediye etti. Kurtuluş Savaşı’nda cepheye giden Mehmetçiklerin tren yolculuklarından Çanakkale Savaşı’nın betimlendiği çarpıcı resimlere, tarihi yöresel ve askeri kıyafetli cansız mankenlerden Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı anılarını içeren fotoğraflarına kadar tarihe ışık tutan temaları büyük bir merakla gezip inceleyen öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla bir kez daha andı.

"UNUTTURMAYACAĞIZ"

Atölye’nin tarih kokan atmosferinde, umutla ve özgürce yaşadıkları toprakların değerini çok daha iyi anlayan minik öğrenciler, ellerinde Türk Bayraklarıyla “ Cumhuriyete sonsuza dek sahip çıkacağız, Cumhuriyet bizlere emanet, Atam seni unutmayacağız, unutturmayacağız. Ne mutlu Türk’üm diyene” sözlerini hep bir ağızdan haykırdı. Buca’ya böyle bir eğitim atölyesi kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, genç yaşlı tüm İzmirlileri Atatürk Eğitim Atölyesi’ni ziyaret etmeye çağırdı.

Editör: Haber Merkezi