Bozyaka Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan Başkan Muhittin Selvitopu, KİHEP’in temel amacının kadınların sosyal yaşamda daha fazla yer almasını sağlamak olduğunu söyledi. Bunun için kadınların haklarını doğru öğrenmeleri gerektiğini vurgulayan Selvitopu, “Ülkemizde kadınlarımız gün geçtikçe haklarının daha çok farkına varıyorlar, kendilerini geliştiriyorlar. Bu da bize mutluluk veriyor” dedi.

'ASLOLAN KADIN ERKEK AYRIMININ TAMAMEN ORTADAN KALKMASIDIR'

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllardan itibaren kadınları önemsediğini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Kadınlarımız o dönemde seçme seçilme hakkını almıştır. Bu konuda dünyadaki ender ülkelerden biriyiz. Ancak bunun değerini şimdilerde fark etmeye başladık. Bugün ülkemiz bir çok konuda dünyayla yarışır hale geldi. Uluslararası konuda, bilim alanında kadınlarımızın başarılarını konuşuyoruz. Aslolan kadın erkek ayrımının tamamen ortadan kalkmasıdır. Sonuçta hepimiz insanız” diye konuştu.

Selvitopu, yerel yönetim olarak Karabağlar’daki tüm kadınların yanında olmaya çabaladıklarını vurgulayarak, “6 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Karabağlarlı kadınların bu eğitim programına ilgisinin yoğun olduğunu yakından gözlüyorum. Kadınlarımız her bölgede, mahallede haklarına sahip çıkmaya gayret ediyor. Umarız bu etkinliklere daha fazla kadın katılır ve aldıkları eğitimle yaşama bakışları değişir” dedi.

Törende, 16 hafta süren KİHEP’i başarıyla tamamlayan kadınlar da konuştu. Haklarını öğrendiklerini söyleyen kadınlar, bu olanağı kendilerine sağlayan Başkan Selvitopu ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

KİHEP’i başarıyla tamamlayanlara belgeleri Başkan Selvitopu tarafından verildi.

Editör: Haber Merkezi