İzmir'in Menemen ilçesinde 14 Şubat Sevgililer Günü'nde 100'üncü doğum gününü kutlayan Fethiye Düzgit, bir asırlık yaşam sırrının 'sevgi' olduğunu söyledi.

Hemşerisi Fethiye Düzgit'i 100'üncü doğum gününde evinde ziyaret eden CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Düzgit'in elini öperek çiçek verdi. Fethiye Düzgit'e yaş günü hediyesi olarak yüzük takan Şahin "Sevgililer Gününüz kutlu olsun. İnşallah daha nice nice güzel günler göreceğiz birlikte. Sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum. 20 yıldır siyaset yapıyorum, belki bugün en mutlu olduğum anlardan bir tanesi" dedi.

Doğum günü pastasını Başkan Şahin ile birlikte kesen Fethiye Düzgit, uzun yaşamın sırrını verdi. Düzgit, "Her şeyin başı sevgi. İki kişi kavga etseler, ben ikisini birden barıştırmaya gayret ederim" diye konuştu.

Fethiye Düzgit'in, 85 yıl önce kendi diktiği kıyafetle çekildiği resmi dikkatle inceleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; iki çocuk annesi Düzgit'in cüzdanından Atatürk ve Türk bayrağı rozetlerini çıkarmasıyla duygulu anlar yaşadı. Şahin, "100 yaşında bile bunu saklayabiliyorsak, bu ülkenin geleceği gerçekten aydınlıktır. Allah, daha uzun ve sağlıklı ömürler versin" dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi