2020 model freze ve silindirle önemli bir ihtiyacı giderdiklerini vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, son teknolojiye sahip bu araçların ilçe sokaklarında hizmet vermeye başladığını hatırlattı. Karabağlar’ın 58 mahallesiyle İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz belirlenen program doğrultusunda, 3600 sokağımızda hizmet veriyor. Bütçemizi doğru kullanarak Karabağlar’a kazandırdığımız freze aracı sayesinde, yollarımızda bozulan asfaltın üzerine yeniden serim yapmıyoruz. Eskisini freze makinemizle kazıdıktan sonra yeni asfaltı döküyoruz. Böylece yollarımızda kot farkı ortadan kalkıyor” dedi.

Karabağlar Belediyesi’nin, mütevazı bütçesine rağmen araç şantiyesini güçlendirerek hizmet kalitesini artırmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Karabağlar’da yaşayan yaklaşık 500 bin insanımıza eşit hizmet götürmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

2020 model asfalt freze makinesi, neredeyse bir binek araba kadar rahat dönüş manevra sistemine sahip. Ayrıca ön paleti de katlanabiliyor. Bu frezenin kazıdığı eski asfalt, geri dönüşüm malzemesi olarak değerlendiriliyor.

Editör: Haber Merkezi