İZ GAZETE - Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, geçtiğimiz günlerde Gaziemir’de meydana gelen Alevi evlerinin işaretlenmesine dair sürece ilişkin konuştu. Gaziemir’in böyle bir mesele ile anılmış olmasının kendilerini üzdüğünü kaydeden Arda,  “Gaziemir, tamamı göçlerden gelerek kurulmuş bir yer, ancak son 40-45 yıldır Anadolu’nun her bölgesinden gelerek yerleştiği kozmopolit bir yer.  Burada insanlar birbirine saygılıdır.Kimse kimsenin dinini, inancını sorgulamaz. Bugüne kadar hiçbir olay olmamış. Kaymakam ve Emniyet Müdürümüzle görüştüm. Bu olayın aydınlatılması konusunda yoğun bir çalışma yapıyorlar. Bana MİT’in devreye girdiğini söylediler. Devletimiz araştırıyor. İnşallah kısa sürede bulunur. Bundan Gaziemir son derece rencide oldu” ifadelerini kullandı.
‘SOĞUKKANLI YAKLAŞTILAR’
Arda, sözlerini şöyle sürdürdü:“Burada röportaj veren vatandaşımız ‘Belediye Başkan yardımcısı ile husumet yaşadım. Ondan şüpheleniyorum’ diye bir ifade kullanınca okları bizim üstümüze çevirdi. Belediye ile her sorun yaşayanın, başına bir olay geldiğinde Belediyeyi bu işten mesul olarak görmesi tehlikeli bir gelişmedir. Asla bizimle ilgili olmayan bir şeydir. İstanbul’dan burada insanları arayan bir gazeteci ipe sapa gelmez yazılar yazıyor. İstanbul’da Köşklerinde oturarak demek böyle gazetecilik yapılıyor. Gaziemir’de Alevi ve Sünni vatandaşlarımız bu durumdan son derece rahatsız oldular. İnfiale dönüşecek bir olay burada yaşanmaz. Cumhurbaşkanımız devreye girince en son bizde basın açıklaması yaptık. Alevi Derneklerimiz ile Belediye binamızda buluştuk. Başkanlar bize şunu söyledi. ‘Biz artık bu konularda o kadar bağışıklık kazandık ki. Biz asla bu provokasyona gelmeyiz’ dediler. Son derece soğukkanlı yaklaştılar”     

‘GEREKEN ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ’

Gaziemir’de yaşanan çöp krizine ilişkin de konuşan Arda, şu ifadeleri kullandı:“Bir taşeron yasası çıktı. Çöp toplama işimiz taşeronda idi. İşçiler Belediye bünyesine geçti. Kamyonlarımızı taşeronda idi. O sistemi değiştirdim. Her ay 500 bin TL gibi yüklü miktarda araç kirası ödüyorduk. 30 Eylülde kiralama doluyordu. 4 ay uzatma yaptık. Bu arada bizde sistemimizi kurmuş olacağız. Meclisten aldığım yetki ile 6.5 milyon TL kredi kullandım. Ankara’dan teşvik belgesi aldım. Araçlara bir kuruş KDV ödemeden DMO’dan araçları alıyorum. Bütün makine parkını kendi bünyeme alıyorum. Oradan da büyük kazancımız olacak. Çöp toplama ve temizlik işlerini yürüten bu firma ile Ocak ayında anlaşmamız son bulacaktır. İlgili Firma çöp toplamayarak belediyeyi tehdit etmekte, halkımıza karşı suç işlemektedir. Bu yapılanlarla ilgili gerekli hukuki işlemlerin ivedilikle başlatılacağını Gaziemir halkının mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Yeni çöp toplama araçlarımız 15–20 gün içinde belediyeye teslim edilecek. Gereken önlemleri alacağız”

Editör: Haber Merkezi