2 farklı mahallede bulunan 2 ayrı merkezden 2017 yılından bu yana 3 bin 115 çocuk faydalandı. Merkezler, 3-6 yaş arası çocuklara hafta içi üç gün 3’er saat olarak hizmet veriyor. Özellikle çocuklu kadınların gündelik işlerini rahat yapabilmesi ve sosyal hayatın içinde yer alabilmesi amacıyla hayata geçirilen projeden 2017 yılında 1991 çocuk faydalanırken, 2018 yılının ilk 7 ayında 1124 çocuk yararlandı.

ÇOCUK OYUN AKTİVİTE MERKEZLERİ’NE BÜYÜK İLGİ

Bornova Belediyesi’nin, anne babaların çocuklarını yarım günlüğüne bırakıp kendilerine zaman ayırabilmeleri için projelendirdiği ücretsiz Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri büyük ilgi görüyor. Özellikle çocuklu kadınların gündelik işlerini rahat yapabilmesi ve sosyal hayatın içinde yer alabilmesi amacıyla hayata geçirilen projeden 2017 yılında 1991 çocuk faydalanırken, 2018 yılının ilk 7 ayında 1124 çocuk yararlandı. Çocuk Gelişim Uzmanları ile beraber yardımcı öğretmenlerin de görev yaptığı merkezlerde çocuklar oyunlar oynayarak yaşadıkları dünya ve çevre hakkında eğitim alıyor. Ayrıca miniklerin psikomotor, sosyal, duygusal, bedensel ve öz bakım gelişimleri konusunda da destek olunuyor. Burada geçirdikleri zaman içinde ise süt, meyve ve kek ikramı da yapılıyor.

ÇOCUKLARIN KEYİFLE VAKİT GEÇİRECEĞİ YER

Mevlana Mahallesi ‘nde bulunan Mevlana Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi ve Evka 3 Mahallesinde bulunan Yağmur Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi’nde çocuklar sabah ve öğlen olmak üzere 2 farklı grupta eğitim görüyor. 3-6 yaş arasındaki çocuklar hafta içi üç gün, üçer saat olmak üzere merkeze bırakılabiliyor. Mevlana Mahallesinde bulunan merkez, Mevlana Toplum Bilim Merkezi içinde yer alırken, Evka 3 Mahallesi’n de bulunan merkez, 1000 metrekare alanda kurulan ve 125 metrekare kapalı alana sahip müstakil bir binada hizmet veriyor. İçerisinde çocukların keyifle zaman geçirebildiği sinema, sanat ve oyun odaları bulunurken, bahçesinde de çocuk parkı ile hobi bahçesi yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi