Barış talebiyle 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenen mitinge Adana’dan katılan Rehber Öğretmen Gülhan Elmascan ve eşi Makinist Yılmaz Elmascan, bombalı saldırıda yaşamını yitirmişti. 

Bir süre önce Gülhan ve Yılmaz Elmascan’ın yakınları onları yaşatmak için bir kütüphane kurmaya karar vererek kitap toplamaya başladı. Toplanan kitaplarla oluşturulan kütüphane 25 Haziran’da Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezinde (ÇİBEM) saat 17.00’de düzenlenecek törenle açılacak.  

‘ACI VE ÖFKE HÂLÂ İÇİMİZDE’

Kütüphane projesini başlatan Gülhan Elmascan’ın ablası Emine Boya ve eşi Sadık Şahin Boya olmuş. İzmir’in Tire ilçesinde zihinsel engelliler öğretmeni olarak görev yapan Sadık Şahin Boya, olay sonrası yaşadıkları acı ve öfkenin hâlâ içlerinde olduğunu, diğer ailelerle dayanışma içinde olmaya ve yaralarını sarmaya devam ettiklerini belirtiyor.

“Ankara’ya halaylarla el sallayarak uğurladığımız insanların bedenlerini tabutlar içinde taşıyarak evimize geri döndük” diyen Boya, Yılmaz ve Gülhan’ı yaşatabilmek için en yakınlarından başlayarak yaşadıkları şehir olan İzmir’de kütüphane kurmaya karar verdiklerini anlatıyor. 

İlk kitap kolisinin ellerine ulaştığı 25 Kasım’dan bu yana 4 bin 300 kitap biriktiren Boya çifti bir yandan da kütüphane için ayraç ve ajanda basımları gerçekleştirmiş. 

KAMPANYA SÜRÜYOR

Proje duyuldukça ülkenin her yanından destek geldiğini anlatan Sadık Boya, “En sonunda İzmir Çiğli Belediyesi bizlere yer vererek kütüphaneyi bünyesinde kurmak istediğini iletti. Kurumsal bir kimlik kazanacak olması ayrı bir mutluluk oldu bizim için. Alan ve dolaplar hazırlandığında gördük ki elimizdeki dokümanlar bir hayli yetersizmiş. Kampanyamız devam ediyor” diyor. 

Kütüphanenin açılacağı 25 Haziran’a kadar kitap toplamaya devam edeceklerini ifade eden Boya, kitapların kendi işyeri olan, Tire Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Okulu Tire-İzmir adresinde toplandığını belirterek kitapların buraya gönderilmesini rica ediyor.  Sadık Şahin Boya, “Barış için yola çıkan canlarımızı anmaya ve yaşatmaya devam ediyoruz” diyor. Kurulacak kütüphanedeki rafların her birine Ankara Garı önünde yaşamını yitirenlerin isimleri verilecek.

Editör: Haber Merkezi