Depreme dayanaksız raporu nedeniyle 2014 Ağustos ayında futbola kapatılan, 2015 Temmuz'unda ise açık ve kapalı tribünleri yıkılan, ancak çim sahanın bakımı yapılarak korunduğu Alsancak Stadı'nın yeniden yapımı için engel kalmadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Alsancak Stadı'nın bulunduğu alanda yeniden bir stadyum inşa edilebilmesi amacıyla, toplamı 22 bin 600 metrekare olan alanda, kendi mülkiyetinde bulunan 4 bin 239 metrekarelik bölümü 25 yıl süreyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne "Bedelsiz" olarak Ocak ayında tahsis etmesinin ardından stat planı ve projesi hazırlandı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı 1/1000 ölçekli plan Konak Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle onaylandı. Plana göre yürürlükteki1/1000 ölçekli uygulama imar planında spor tesisi alanı olarak belirlenen stadın üzerinde yer aldı Umurbey mahallesinde altı adet parselin stadyum olarak belirlendi.

İmar planı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi onayından sonra kesinlik kazanacak. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yeni stadyumun inşaatı için ihaleye çıkabilecek.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Stadı imar planıyla ilgili yaptığı açıklamada " Planlarda değişiklikle stadyum alanı olarak belirlendi. Artık bundan sonra stadyumun yapılıp bitirilmesine sıra geldi. Altay ile anılan bir stadyum ama tüm İzmir spor camiasına hizmet edecek. Hayırlı uğurlu osun, bir an önce bitirilmesini diliyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi