Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- İZ Web TV’de yayınlanan ‘Doğan Beyazgül ile İzmir Notları’ programının konuğu Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Türkiye’nin gündemini değerlendirdi. Sözlerine, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmesi hakkında konuşarak başlayan Engin, “Genel Başkan yardımcılarımızla yarım saat istişare ettik ve öngörülerimizi ifade ettik. Sonra Genel Başkanımızla görüşerek onun çok önem verdiği kreş etkinliğimiz hakkında konuştuk. Kent yenilememizle, yoksullukla mücadele, kalkındırma çabalarımızdan bahsettik” dedi.

‘BÜYÜK SORUMLULUK’

Ali Engin, Narlıdere’deki çalışmalarına yönelik, “Bazı projelerimizin adımlarını attık, bazıları hayata geçti. Kadınların rahatça dolaştığı, çay bahçelerinin olduğu, kültür sanat sokakları olduğu birçok şey vaat etmiştik. Beş yıl içinde bu vaatlerimizi yerine getireceğiz, en önemli kısım ilk 6 ay” diye konuştu.

Narlıdere’yi denizle buluşturma vaadi hakkında da konuşan Engin, “Birincisini 8-9 Eylül’de yaptık, çok başarılı geçti. Birçok faaliyetimiz oldu ama kamuoyuna en çok yansıyan Yelken Yarışlarıydı. 105 tekne 200 sporcu katıldı. Deniz Festivalimizi de gerçekleştireceğiz. Narlıdere bir deniz kenti. Gerçekten çalışıyoruz ve vatandaşa sormadan hiçbir şey yapmıyoruz. Yüksek bir oy oranıyla seçilmem benim için hem gurur, hem de büyük bir sorumluluk. Yaklaşık iki yıla Narlıdere’ye metro geleceği için diğer ilçelerden günlük ziyaretçiler olacak ve biz herkesin gezeceği bir Narlıdere yaratmak istiyoruz. Bir tenis kulübü kurmayı planlıyoruz. İzmir’in en büyük tenis kulübü Narlıdere’de olacak” dedi.

‘HEDEFLER UYUŞUYOR’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile hedeflerinin uyuştuğunu ifade eden Engin, “Şehri, insanların daha rahat yaşayabileceği bir alana çevirmek, turizmi büyütmek, kültür sanatı geliştirmek istiyoruz. Ben Tunç Soyer ile büyükşehrin beş yıl sonra daha ileri gideceğini düşünüyorum. Aziz Kocaoğlu’nun yaptıkları üzerine yeni şeyler koyarak bu kalkınma hamlesinin devam edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘MAZERET ÜRETMEMELİ’

Belediye borçlarının projeleri engellemesine karşılık bir siyasetçinin hiçbir zaman mazeret üretmemesini vurgulayan Engin, “Hükümet ne yaparsa yapsın biz başarılı olacağız demeniz lazım. Bizimde borçlarımız var ama bunları bahane etmek yerine başarıyla anılmamız lazım. Halk korku yerine umut bekliyor. Çünkü yeterince korku yaşadı. Bizim artık umut olmamız lazım. İnsanlara her şey çok güzel olacak umudu verdik ve bunu yapacağız. Bahanemiz yok” dedi.

7Narlıdere’de yeni açılacak kreş hakkında da konuşan Engin, “İddialı bir anaokulu açılışı yaptık. Eğer ihtiyaç olursa 5 yılda 5 kreş yapacağız. İsraf yapmayacağız gerçek ihtiyaçları düşüneceğiz. Abdül Batur başarılı bir siyasetçi ve Narlıdere’ye çok emek verdi. Benim de sevdiğim biridir. Ben de onun üzerine katarak Narlıdere’yi geliştireceğim” dedi

Editör: Haber Merkezi