Alaçatı Sanat Haftası’nda, yaz-kış açık olan sanatsal mekanların tümünde plastik sanatların her dalından sergiler, söyleşiler, atölyeler, uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca sürdürülen çalıştaylarda, resim dalında Nurhilal Harsa,Derya Ülker, Duygu Aydoğan, Ahmet Yeşil, Baki Bodur, Efkan Beyaz, Savaş Karagözlü, Samet Arda Selim, Serdar Leblebici; seramik dalında Kemal Uludağ;fotoğraf dalında ise Atilla Alp Bölükbaşı gibi birbirinden değerli sanatçıların yaptıkları çalışmalar halka açık ve onların katılımlarıyla gerçekleşti.Alaçatı’nın lokal sanatçıları Chermine Vidori,MaydaTolgay ve Sevgi Kaplan,yaptıkları çalışmalarını kendi evlerinin bahçelerinde sergilediler.Alaçatı Sanat Haftası etkinliklerine resim dalında Rusya’dan Natalya Kobzeva ve Tunus’tan Nejip Rokbani’ninkatılımları etkinliklere uluslararası bir boyut kazandırdı.

Minyatür ve Tezhip alanında Rengahenk Klasik Sanatlar Derneği, Sörf Tahtası Boyama alanında Erdem Yalçın, Cam Atölyesi’nde Hıdır Göktaş, Mozaik Atölyesi’nde Aysun Yenice ve Dilek Türk, Seramik Atölyesi’nde Gül Alper,Kukla Atölyesi’nde Ayten Öğütçü, Baskı Resim Mandalya alanında Vacide Tilan Mermercioğlu’nun atölyelerinde gerçekleşen uygulamalı gösterim ve öğretilere yoğun ilgi ve katılım vardı.

8 Ekim 2016 Saat 17.30 da Alaçatı panoraması eşliğinde Tarihi Değirmenlerd’e düzenlenen sergide,çalıştay süresince yapılmış eserler sanatseverlerin beğenilerine sunuldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Lisesi öğrencileri Aygül Yenici, Esin Buse Okay,Zeynep Sena Güzelipek’in yan flütleri ile yaptıkları müzik dinletileri sergiye ayrı bir anlam kazandırdı.Çalıştaya katılan sanatçılar adına Mehmet Culum imzalı “Alaçatılı” kitabı ve Chermine Vidori’nin tablolarından çekilerek kartpostal haline getirilmiş kartlar takdim edildi. Sergi sonunda Alaçatı Papazz Restoran’da, kutlama ve veda amaçlı bir yemek daveti verildi.

Editör: Haber Merkezi