Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bölgedeki tüm geçmiş ve şimdiki muhtarlar ve sivil toplum örgütlerine iftar yemeği verdi. Yemek öncesi konuşma yapan Aksoy, “ Böyle bizleri birleştiren mübarek günlerde Menemen’imizin muhtarları ve sivil toplum örgütlerinin bireyleri ile bir arada olmak onur verici. Memleketimiz için yapacağımız çalışmalarımızın ana hatlarında belirleyici olacak muhtarlarımıza ve STK üyelerine şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Serdar Aksoy, adaylık döneminden bu yana belirttiği halk meclislerinin kurulmasında öncü olacaklarını söylediği STK ve muhtarlara ramazan dolayısıyla yemek organize etti. Organizasyonun önemine ve Ramazan ayının birleştirici gücüne dikkat çeken Aksoy, “Biliyorsunuz Milli bayramlarımız ve Dini bayramlarımız bizim kültürümüzün önemli parçalarıdır. Bizler bu günlerde kültürel ortaklaştığımız noktalarda birleşiriz. Bu bayramlar bölünmez bütünlüğümüzün de birer temsilcileridirler. Tüm toplum bu milli ve dini bayramlarda bir araya gelirler. İftar noktalarında buluşurlar. Bugün bizlerin olduğu gibi. Kültürümüzün yaşandığı bu alanlarda, Önümüzdeki süreçte o bu şu siyasi partiden, şu alt kimlik bu kimlikten kavramı bitecek. Hepimiz Anadoluda yaşayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri ve doğruları olduğumuzu her gün tekrar hatırlayacağız” diye konuştu.

YEREL KALKINMA İÇİN ‘BİRLEŞELİM’ ÇAĞRISI

Başkan Aksoy birlik ve beraberlik çağrısının ardından, “ Bugün burada ortak paydada buluştuk. Menemen bizim yuvamız, evimiz. Bu evi korumak kollamak ve sahip çıkmak anlamında Belediyemiz bünyesinde olduğu gibi yerel yönetimin önemli işlevselliğini sağlayan muhtarlarımıza da iş düşüyor. Menemen köyleriyle ve küçük beldeleriyle ünlü bir kent. Bu nedenle siz muhtarların etkinliği yerel kalkınma açısından son derece önemlidir. Çalışmalarımızda bizlere yol gösterici olacak olan STK’ların önemi ise yadsınamayacak oranda fazladır. O nedenle çalışmalarımızda bugün ramazanın birleştirici gücünde olduğu gibi yarın da el ele olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi