TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir’in Kınık ilçesine bağlı Dündarlı Mahallesi’nde bulunan ve belediyeye ait araziler için AKP’li Kınık Belediyesi tarafından satış kararı alındı.

Söz konusu araziler 2012 yılında çıkartılan Büyükşehir Yasası’ndan önce Dündarlı Köyü Muhtarlığı’na ait durumdaydı. AKP’nin 2012’de çıkardığı 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile birlikte Dündarlı’da Köy Tüzel Kişiliklerine ait olan araziler ilçe belediyesine aktarılmıştı.

Dündarlı Mahallesi’nde bulunan toplam 89 557 metrekarelik alan( yaklaşık 90 dönüm) ihaleye açılacak. İhalenin 17 Ocak Cuma günü Kınık Belediyesi tarafından gerçekleştirileceği öğrenildi. İhalenin 1 milyon 970 bin liradan başlayacak. Dündarlı Mahallesi’nde bulunan arazilerin satışına ilişkin kararın Kınık Belediye Meclisi’nde 31 Mart yerel seçimlerinden önce alındığı bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan Büyükşehir Yasası ile Dündarlı Mahallesi dışındaki mahallelerde de birtakım satışların gündemde olduğu öğrenildi. Satışlar için yasanın Kınık Belediye Meclisi’nden oy çokluğu ile geçtiği Cumhuriyet Halk Partisi grubunun ret oyu verdiği ortaya çıktı. Satışların sebebiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken satışların belediyenin borçları sebebiyle olduğu iddia edildi.

‘MÜDAHALE ŞANSIMIZ YOK’

Konuya ilişkin gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyesi Ahmet İnanlı, “Dündarlı Mahallesi’ndeki satışa ilişkin yasa bizden önceki dönemde alınmış bir karar.Şu anda meclis kararı var. Buna karşı herhangi bir yaptırım gücümüz yok. Herhangi bir müdahele şansımız da yok” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi