Başta Zühtü Işıl olmak üzere hayatını kaybetmiş tüm Karşıyakalılara ve şehitlere dua edilen anmada katılımcılar Zühtü Işıl’ın mezarına çiçek bıraktı.

Karşıyakalı birçok önde gelen ismin ve taraftarların katıldığı törende konuşan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ, “Bizler, Karşıyaka’nın sadece bir spor kulübü değil, bir yaşam kültürü olduğunu her zaman savunuyoruz. Bunun en önemli unsurlarından biri de değerlerimize sahip çıkmaktır. Dolayısı ile Kurucumuz Zühtü Işıl’ın kabrini buraya taşımakta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Burada Zühtü Işıl gibi, Karşıyaka Spor Kulübü’ne emeği geçmiş ve ahirete intikal etmiş tüm Karşıyakalı fertlere bir kez daha rahmet diliyorum. Başta Ahmet Diker ve Karşıyaka Belediyesi olmak üzere, bu organizasyonu gerçekleştirenlere de tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

'İZMİR'İN KURTULUŞUNDA YER EDİNMİŞTİR'

Altuğ’un ardından söz alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, bugün çok önemli bir tören gerçekleştirildiğini belirterek, “31 yıl aradan sonra ait olduğu topraklara gelen Zühtü Işıl’ı özel bir günde, Dünya Karşıyakalılar Günü’nde anıyoruz. Hepinizin Dünya Karşıyakalılar Günü kutlu olsun. Zor şartlar altında, yabancılara karşı mücadeleyi örgütlemek için kurdukları İzmir’in ilk spor kulübü, kurtuluş mücadelesi için sadece sportif faaliyetleriyle değil Karşıyakalılık bilinciyle ve ruhuyla İzmir’in kurtuluşunda çok önemli bir yer edinmiştir.” diye konuştu.

İLK 3 KULÜPTEN BİRİ

Bugünkü neslin o duruştan örnek aldığını ifade eden Akpınar, “Genç kardeşlerimiz o Karşıyakalılık ruhuyla bugüne kadar duruşlarını devam ettiriyor. İyi ki, Karşıyaka Spor Kulübü gibi bir kulübü kurmuşlar; bugün ay yıldızı göğsünde taşıyan ilk üç kulüpten biri olan Karşıyaka Spor Kulübü, hem kentin markalaşmasında hem de burada yaşayan insanların kente aidiyet duygusu duymasında büyük etken yaratıyor. Bu nedenle bu kulübü kuranlara sonsuz teşekkür ediyorum, aramızdan ayrılanları rahmetle anıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi