Daha az ağacın etkilenmesi için proje değiştirildi, 35 yerine 15 ağacın taşınması sağlandı. Ağaçların taşındıkları yerde tutması için de peyzaj firmasından hizmet alındı.

Bayındır Arıkbaşı'nda yolun genişletilmesi ve kavşak yapımı için ağaçların kesilmemesi için mücadele eden köylülere, CHP'li kadınlar gençler destek verdi. Yol yapımında daha az ağacın etkilenmesi için proje revizyonu yapıldı. Göbekli dönel kavşak yerine sığınma cepli kavşak projelendirildi. Bu yolla 35 ağaç yerine 15 ağacın sökümüne gidildi. Söküm işlemi, bugün (pazartesi ) saat 08.00'da başladı. CHP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Sinan Sarıküse, ağaç sökümünü yerinde inceledi. Sarıküse, "Ağaç, bizim için önemli. Gerçekten söküm yapılıp yapılmadığına baktık. Herhangi bir sorun yok" dedi.

AĞAÇLARI PEYZAJ FİRMASI DİKTİ
Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, yol yapımı için beş çınar, altı çam ve dört meyve ağacının taşındığını, yaşlı olan iki çınar ağacının yakın bölgeye diğer ağaçların ise Bayındır'da Çatal Mevki'ne dikildiğini belirterek, "Ağaçların söküm ve dikimini de bu işin ehline verdik. Bir peyzaj firmasına yaptırdık" dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi