Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu7nda, 22 Ocak Cuma günü saat 19.00'da başlayacak olan panelin moderatörlüğünü, yakılan Madımak Oteli'nde yaşamını yitiren şair Metin Altıok'un kızı, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı yapacak. Konuşmacı olarak; eski Kültür Bakanı, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu, Madımak'ta yitirilenlerden şair Dr. Behçet Aysan'ın kızı, yazar ve dramaturg Eren Aysan, 2002'de öldürülen Dr. Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu katılacak. Türkiye'deki demokrasi ve adalet mücadelesi ve bu yolda karşılaşılan zorluklar masaya yatırılacak.

Etkinliğe, konuşmacıların yanı sıra Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali, Dr. Necdet Bulut'un eşi Neşe Erdilek, Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil'in kızı Deniz Tütengil, İlhan Erdost'un kızı Alaz Erdost, Turan Dursun'un oğlu Abit Dursun, Musa Anter'in oğlu Dicle Anter, Nesimi Çimen'in oğlu Mazlum Çimen, Onat Kutlar'ın kızı Filiz Kutlar, Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, Avukat Yusuf Ekinci'nin oğlu Sertaç Ekinci, Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink ve Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da katılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Her yıl olduğu gibi, adalet ve demokrasi değerlerini savundukları için katledilen insanlarımızı anacağız. Ülkemizin aydınlığa çıkmasının birinci koşulunun, adalet ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesine bağlı olduğunu söyleyeceğiz. Şiddetin, terörün, antidemokratik düşünce ve uygulamaların her türlüsüne, el birliğiyle direnmezsek, bize bırakılan mirasa tam anlamıyla sahip çıkamayacağımızı anımsayacağız. Adalet ve demokrasiyi bir yaşam biçimine çevirmek, bu uğurda çaba göstermek, hepimize düşen insanlık ve yurtseverlik görevidir. Düzenlediğimiz etkinlik, bu açıdan çok önemlidir. Bütün hemşerilerimi, 22 Ocak'ta saat 19.00'da, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'na davet ediyorum" dedi.

 

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi