AÇEV İzmir İl Temsilcisi Fatma Dayıoğlu, Saha Sorumlusu Zafer Durukan ve Aile Eğitimleri Uzman Sorumlusu Olcayto Ezgin Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ı makamında ziyaret ettiler. AÇEV’in “İlk İş Babalık” kampanyasından anlatan Dayıoğlu, babaların çocuk gelişimi üzerindeki önemini vurgulamak ve babalık rollerini güçlendirmek üzere çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Fatma Dayıoğlu Başkan Sibel Uyar’a kampanya hakkında bilgiler vererek, bu kampanya için destek istedi. Çok güzel ve gerekli bir çalışma olduğunu vurgulayan Başkan Sibel Uyar, “bu tür çalışmaları bizlerle paylaştığınız için ve böyle güzel işlere imza attığınız için sizlere teşekkür ederim. Bende bir yerel yönetici olarak bu kampanyaya elimden geldiğince destek olmaya çalışırım” dedi.

 “İlk İş Babalık” Kampanyası, babaların çocuklarının bakımında, gelişiminde sorumluluk üstlendiği, çocukları ile karşılıklı ve yakın ilişki kurduğu, birlikte zaman geçirdiği ilgili babalık modelinin öneminin tüm toplumda anlaşılmasını hedefliyor. Kampanya kapsamında farklı illerde, çeşitli yerel paydaşlarla ilgili babalığı gündeme getirecek faaliyetler düzenlenmesi planlanıyor. Yıl boyunca gerçekleştirilecek ve farklı mecralar üzerinden “ilgili babalık” konusunu gündeme taşıyacak faaliyetler arasında; farkındalık, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları, araştırma lansmanı, sosyal medya kampanyaları ve fotoğraf sergisi yer alıyor. 

Editör: Haber Merkezi