Konak  Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu. Birçok kişinin tepkisini çeken Tasarruf Genelgesi ve yeni yapılacak olan Basın Binası hakkında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’ye görüşlerini aktaran Batur, Tasarruf Genelgesi’nin amacının yerel basının sesini kısmak olduğunu söyledi. Gerçek Haberci'den Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre Batur, yerel basını mağdur etmemek için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, “Gerekirse risk alacağız” diye konuştu.




“Yerel basın bizim gözümüz kulağımız”
Bu genelgenin belediyelerin yaptığı çalışmaların halka aktarmayı engellediğinin altını çizen Batur, yandaş medyalarına reklam gelirini aktarıldığını söyledi. Belediyelerin göz kulağının yerel basın olduğunu söyleyen Batur, “Yereldeki haberleşme organlarının sesini kısmak, yereldeki belediyelerin yaptığı çalışmaların halka ulaşmasının önünü kesmek. Bu aydan başlayarak çalışmalara devam edeceğiz, taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Önemli olan bu mücadeleyi vermek”
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, yerel basının genç gazetecilere istihdam sağladığını vurgulayarak, Kılıçdaroğlu’na ve Cumhurbaşkanlığına yazı göndereceklerini, önemli olanın bu mücadeleyi vermek olduğunu söyledi.

Batur, yeni yapılacak Basın Binası ile ilgili Konak Belediyesi’nin her zaman İGC’nin yanında olacağını, yeniden yapılması ile ilgili destek olacaklarının da altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi