Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Güneşli Mahallesi Halı Sahasında düzenlenen malzeme teslim töreninde Konak’taki Amatör Spor Kulüpleri yönetici ve sporcularıyla bir araya geldi. Yenilenen ve sporcuların hizmetine açılan sahadaki törene Başkan Batur’un yanı sıra İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Efkan Muhtar, Konak Amatör Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı ve aynı zamanda Konak Belediye Meclisi üyesi Mehmet Şerif Demir, amatör spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve sporcular katıldı. Başkan Batur, geçtiğimiz aylarda amatör spor kulüplerine verdiği 4 biner TL’lik desteğin ardından, şimdi de ilçede faaliyet gösteren ve Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig, 1.Amatör Lig’de mücadele edecek olan 22 amatör kulübüne 8 bin 250’şer TL ederinde spor malzemesi desteği verdi. Başkan Batur, Konak Belediyesi’nin tüm sahalarının da antrenmana açıldığının müjdesini vererek, “Çocuklarımızın, gençlerimizin sosyal yaşama, spora dönmesi önemli. Özellikle de amatör spor kulüplerimizin yeniden faaliyetlerine, müsabakalarına başlaması önemli” dedi.

Batur: Çocuklarımızın, gençlerimizin sosyal yaşama, spora dönmesi önemli

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, pandeminin tüm sosyal ve spor faaliyetleri sekteye uğrattığını ancak çocukların, gençlerin bir an önce sporla yeninden buluşması gerektiğini dile getirdi. Tüm velileri, çocuklarının aşılarını yaptırmaya çağıran Başkan Batur, “Pandemi, hem sosyal faaliyetlerimizi hem spor faaliyetlerimizi sekteye uğrattı. Yaşamımız değişti. Bundan sonra da bu değişikliğe ayak uydurmaya çalışacağız ama bir an önce de hayata dönmek önemli. Çocuklarımızın, gençlerimizin sosyal yaşama, spora dönmesi önemli. Özellikle de amatör spor kulüplerimizin yeniden faaliyetlerine, müsabakalarına başlaması önemli. Aşı dışında başka çare yok. Velilerimizden özellikle istirham ediyoruz. Sırası gelen çocuklarımız aşı olsun. 15 yaş üstündeki çocuklarımızın da aşılarının muhakkak yapılması lazım. Başka çaremiz yok. Normalleşmemiz, yeniden sevdiklerimizi daha rahat kucaklayabilmemiz için buna çok önem vermemiz lazım” diye konuştu.

Sahalar açık, desteğe devam

Konak Belediyesi’ne ait spor sahalarını yenileyerek hizmete açtıklarını belirten Başkan Batur, yeni saha arayışını da sürdürdüklerini ifade etti. Konak’ta faaliyet gösteren 22 amatör spor kulübüne samimiyetle destek verdiklerini söyleyen Başkan Batur, “Toplumun her kesimine bu pandemi döneminde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Efkan Muhtar ve Konak Amatör Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı Mehmet Şerif bize ne zaman sıkıntılarını iletse; onun zaten gerçekliği, samimiyeti, doğruluğu vardır. Elinize bir damla su dökersiniz ya, biz o damlayı dökmeye çalıştık. Bunu samimiyetle yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Dayanışmaya katkı

Kendisi de hem oyuncu hem yönetici olarak sporun içinden gelen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, amatör spor kulüplerinin dayanışmasına destek olmaya devam edeceklerini söylediği konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Biz de hem futbol oynadık, hem amatör spor kulübünde yöneticilik yaptık, malzemecilik yaptık, tesisatçılık yaptık, her şeyi yaptık. Amatör ne demek? Karşılık beklemeden hizmet etmek. Onun için karşılık beklemeden hizmet eden değerli İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanımıza, Konak Amatör Futbol Kulüpleri Birliği Başkanımıza ve tüm kulüp başkanlarımıza ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Çünkü onlar ayrı birer direnç ve dayanışma içindeler. Biz de o dayanışmaya birazcık katkı sunmaya çalışıyoruz. Amacımız; gençlerimizin ve çocuklarımızın sporu ahlaklı bir şekilde yapmalarını, öğrenmelerini sağlamak. Konak’taki spor okullarımız da faaliyetlerine başladı. Hastalık ve salgınla ilgili bir şey olmazsa. Velilerimize de teşekkür ederiz. Çocuklarınızı bize emanet ederek güven duyuyorsunuz, dayanışma ruhu sergiliyorsunuz. Arkadaşlarımız, çocuklarınızı en iyi şekilde yetiştiriyorlar. İnşallah hepsi geleceğin profesyonel sporcuları olarak hayata atılacak düzeye gelirler.”

Demir: Abdül Batur, futbolcunun derdini anlıyor

Güneşli Mahallesi Halı Sahasında düzenlenen törende konuşan Konak Amatör Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı Mehmet Şerif Demir, Amatör Spor Kulüpleri adına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkür ederek, “Pandemide kapımızı çalan tek kişi Abdül Batur oldu. Telefonlarımız kesik dedik, 4’er bin lira para yardımı yaptı. Bu İzmir’de bir ilktir. Liglere katılım paylarımızı da yatırıldı. Kendisi de futbol oynadığı için futbolcu çocuğun derdini anlıyor. Kulüplere malzeme yardımında da bulunan Abdül Batur ile çalışmaktan gurur duyuyorum ve hepinizin adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Muhtar: Aşıları ihmal etmeyin

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Efkan Muhtar da Abdül Batur’un kendileri için bir şans olduğunu belirterek, “Abdül Batur Başkan farklı bir kişilik. Futbolun içinden gelişi, futbola bakışı diğer belediye başkanlarımıza göre çok farklı. Bu farkındalığını zaten gösterdi. Her daim kulüplerin başında oldu. Ben kendisine Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetimi ve kendi adıma teşekkür ediyorum. Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmayın çocuklar. O, dünyaya mal olmuş bir lider. Abdül Batur Başkan da bizim için bir şans” dedi. Muhtar, velilere de seslenerek, aşı sırası gelen çocukların aşılarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi