Bornova Belediyesi’nin vatandaşların sağlığı için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Belediye tarafından 2011 yılında Yunus Emre Mahallesi’nde hizmete açılan Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi Bornova Belediyesi'nin sağlık üssü haline geldi.

Evde bakım hizmetlerinden, hastalık izleme programına kadar pek çok özel hizmet veren merkez, aynı zamanda fazla kilolarından kurtulmak isteyen vatandaşların da derdine çözüm oluyor. Böylece obeziteye bağlı gelişebilecek olan kronik hastalık riskleri de minimum düzeye indiriliyor.

Merkezde bulunan diyetisyen kilo problemi yaşayan Bornovalılara yardımcı oluyor. Bu güne kadar 18-65 yaş arası 651 hasta toplamda yaklaşık olarak 10 ton kilo verdi. Kan tahlillerini yaptırarak merkeze başvuran vatandaşlar  diyetisyen tarafından hazırlanan tıbbi beslenme tedavileri ile kalıcı olarak kilo verebiliyor. Böylece vatandaşların sağlıklı beslenerek, yaşam kalitesinin yükselmesi sağlanıyor.

Bornova Belediyesi Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi, içinde randevu sistemi ile çalışan bir diş hekimi de bulunuyor. 2012 yılından bu yana bin 162 çocuk, 200 gebe ve loğusa, 2 bin 41’de yaşlı olmak üzere toplam 3 bin 403 kişiye Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti verildi. Hizmet kapsamında bakıma muhtaç olan hastalar  ve yaşlılar için de ev ziyeretleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca spor kursları ile Mevlana Toplum Bilim Merkezinde eğitim alan çocuklara ve Kadın Sığınma Evinde kalan misafirlerede belli aralıklarda Ağız ve Diş Sağlığı eğitimleri veriliyor.

Editör: Haber Merkezi