Cumartesi günleri klasik meyve-sebze semt pazarının kurulduğu alanda, 8 Mart Pazar günü Bit Pazarı hizmete girecek. Bit Pazarı gibi İzmir’in efsanelerinden olan tekstil ürünlerinin yer alacağı Sosyete Pazarı 19 Mart Perşembe, Antika ve Klasik Araçlar Pazarı ise 22 Mart Pazar günü kurulucak. Viyadükaltında açılacak beşinci Pazaryeri yeri de Bornova’nın üretici kadınları için olacak. Kadınların yetiştirdiği doğal ve ev yapımı ürünler ile el emeği çalışmaları İzmirliler ile buluşturulacak.
 

ANTİKA PAZARI İZMİR'DE İLK 

İstanbul, Ankara ve Bursa’dan sonra İzmir için bir ilk olacak Antika Pazarı, Türkiye’nin antikacılarını Bornova’da buluşturacak. Canlı müzayedelerin de yapılacağı Antika Pazarı’nda, ürünlerin değerini ölçmek için ücretsiz ekspertiz hizmeti de verilecek.

EKONOMİYE DEĞER KATIYORUZ 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, halkımızın pazaryerinden alışveriş etme alışkanlığına dikkat çekerek, “Pazaryerleri, vatandaşların üretici ve esnaftan aracısız şekilde alışveriş ettiği, ihtiyaçlarını daha uygun fiyatlarla karşılayabildiği alanlar. Bornova Belediyesi olarak, haftada sadece bir değil, her gün açık olan pazaryerleri yaratarak pek çok sektöre, dolasıyla kent ekonomisine değer katmayı hedefliyoruz. Bu anlayışla üretici kadınlarımızı da pozitif ayrımcılık” diye konuştu.
 

DEVAMI GELECEK

Bornova Belediyesi, hafta boyu açık kalacak Özkanlar Bornova Yeni Pazarı’nın dışında İnönü ve Atatürk Mahallesi Pazaryerlerini de hizmete açtı. 2020 yılında Naldöken, Kandere ve Kızılay Mahalleri’ne de yeni pazar yerleri yapılacak.
 

Editör: Haber Merkezi