İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun merkeze uzak ilçelerde muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını yüz yüze dinlemek amacıyla Selçuk’ta başlattığı "Muhtarlar Buluşması" etkinliğinin ikincisi Kemalpaşa’da gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ile Büyükşehir ve Kemalpaşa belediyeleri bürokratlarının da katıldığı toplantıda, ilçedeki 48 muhtar sorun ve taleplerini dile getirdi. Toplantı öncesinde muhtarlarla birlikte kahvaltı yapan Başkan Kocaoğlu, “Geçmişte de yaptığımız gibi çalışmalarımızı muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda süzgeçten geçirerek değerlendiriyoruz. Büyükşehir'in işi, ilçe belediyesinin işi demeden kentin tüm eksiklerini gidermek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz; şeklinde konuştu. Fuar İzmir örneğini veren Büyükşehir Belediye Başkanı, "Bu yatırımla hizmet sektörünün cirosu 4'e katlandı. Biz yaptığımız desteklemeler nedeniyle fuarlardan halen zarar ediyoruz ama kent kazanıyor; İzmirlilerin lokmasını büyütüyoruz" dedi.

SAMİMİYET İYİ NİYET

Göreve geldiğinden bir ay sonra Büyükşehir’in sınırlarına 10 ilçenin bağlandığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Ben şanslı bir belediye başkanıyım (!) Sınırlarımız 5 kat büyüdü. 110 bin hektardan 550 bin hektar alana çıktı. 2013 yılında çıkan yasayla da 650 bin hektar daha artarak 1 milyon 200 bin hektar oldu. Yani valilik sınırlarına dayandık. Kemalpaşa, 5216 sayılı yasayla 2004 yılında sınırlarımıza dahil edildiği için burada biraz daha fazla çalıştık. Geri kalan 9 ilçede yapılacak iş Kemalpaşa’dan çok daha fazla. Ama biz farklı bir yaklaşımla göreve başladık. Bir taraftan yasada verilen görevleri yaparken diğer taraftan da kentin kalkınması, yerelden kalkınması için projeler üretmek ve bunları yapmak amacıyla bu göreve geldik; asıl amacımız buydu. Türkiye’de ilk defa beledi yelerin kentin kalkınması için projeler üretmesi ve yol haritası belirlenmesi için stratejik planı çıkarmasını İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaya attı ve uyguladı. Çalışarak, samimiyet ve iyi niyetle olanaklarımız nispetinde belirli bir mesafe aldık” dedi.

ALT YAPI

Her belediye başkanına düşen bir görev olduğunu, kendisine de İzmir’in alt yapı sorununun düştüğünün altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçildiği anda kentin zaruri-mutlaka yapılması gereken ihtiyaçlarını yerine getirmek, o belediye başkanının kaderidir. Benim de kaderime İzmir’in alt yapı sorunu düştü. Kentin yoluna suyuna, otobüsünün-vapurunun yenilenmesine, raylı sistem ve arıtma yapılamasına kadar göreve geldiğim günden bu yana kentin her türlü alt yapısı için uğraşıyorum. Gelinen nokta şudur ki; çevre konusunda İzmir sadece Türkiye’de değil Avrupa’daki en çok çevre yatırımı yapan belediyelerle bile yarışır duruma geldi. Sabırla, iyi niyetle, namusumuz şerefimizle çalışacağız. Her şeyi yapacağız demiyoruz ancak sabırla yapmaya çalışacağız.”

FUAR İZMİR FAKTÖRÜ

İzmir’in esas büyümeyi, hizmet ve turizm ören yerlerine yapılacak yatırım ve restorasyon çalışmalarıyla gerçekleştirilebileceğinin de altını önemle çizen Başkan Kocaoğlu, “Gaziemir’deki Fuar İzmir’i yapmadan önce, Kültürpark’ta gerçekleşen fuarlarla hizmet sektörüne yaklaşık 700 bin lira ilave ciro yaptırıyorduk. Otelinden hediyelik eşyacısına, taksicisinden bakkalına kadar kente katkısı tartışılmazdı. Ancak yeni yapılan fuarla birlikle bu rakam katlandı ve 3 milyon lira oldu. İzmir kentinde hizmet sektörüne 3 milyon lira ciro elde ettiriyoruz. Biz yaptığımız desteklemeler nedeniyle fuarlardan halen zarar ediyoruz. Ama kente katkı sağlıyoruz. Dolayısıyla oteller artıyor, talepler çeşitleniyor. İzmirlilerin lokmasını büyütüyoruz” dedi.

48 MUHTARLA BULUŞTU

Akalan, Ansızca, Aşağıkızılca, Atatürk, 29 Ekim, 75.Yıl Cumhuriyet, 85. Yıl Cumhuriyet, Bayramlı, Beşpınar, Cumalı, Ulucak Cumhuriyet, Çambel, Çınar, Çiniliköy, Damlacık, Dereköy, Egemen, Gökçeyurt, Gökyaka, Halilbeyli, Hamzababa, Hürriyet, İstiklal, Kamberler, Kazımpaşa, Bağyurdu Kemal Atatürk, Kızılüzüm, Kuyucak, M.Akif Ersoy, Ulucak Mustafa Kemal Atatürk, Nazarköy, Ovacık, Örnekköy, Sarıçalı, Sarılar, Sekiz Eylül, Sinancılar, Soğukpınar, Sütçüler, Vişneli, Bağyurdu Yeni, Yenikurudere, Yenmiş, Yeşilköy, Yeşilyurt, Yiğitler, Yukarıkızılca Merkez ve Zeamet mahallelerinin muhtarlarını yer aldığı

buluşmanın ev sahipliği yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise Başkan Kocaoğlu’nun ilçelere giderek vatandaşların sorunlarını paylaştığı için ve bu sorunlara sunacağı çözümler için teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi