Bornova Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü (BORDER), Bayraklı Belediyesi ile birlikte ilk olarak 29 Ekim 2014’te 1923 kişiyle “1923" sayısını, ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Bayraklı’nın bin 230 çocuğu ile “Atam izindeyiz" yazdı. Son kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ise 2015 kişi ilk olarak zeybek oynadı, biraraya gelerek ay yıldızlı Türk Bayrağı’nı oluşturdu.

BORDER Başkanı Volkan Bakkalla, “Burada hep beraber bir kültürü yaşıyoruz. Biz bu geceyi profesyonel ekiplerle çok farklı yapabilirdik. Ama amacına ulaşmazdık. 5 yaşından 56 yaşına kadar aynı insanları sahneye çıkarabiliyor muyuz? Profesyonel ekiple amatör ekibi aynı sahneye çıkarabiliyor muyuz? O zaman biz başarılıyız. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın son üç yılda yaptığı özellikle 3 proje var. Bayrak mı alın size bayrak. Birlik beraberlik mi alın size birlik beraberlik. Tarihimiz mi? Hepsi var. Yatay yapılanmayla dikey yapılanmanın bir araya gelmesi mi? Yüreklerin aynı atmasın mı? Bu başarıldı. İşte bunların mimarı olan sayın belediye başkanımız Hasan Karabağ aramızda. Kültürümüze sahip çıktığı için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da “ Bizi birleştiren sevgili Atatürk’ümüz, bayrağımız ve Cumhuriyetimiz. Üç yıldır Volkan Bakkallar’ın katkılarıyla yaptığımız çalışmalar ülkeyi karanlığa götürmek isteyen güçler tarafından öfkeyle izleniyor, biliyorum. Bizi de hedef yaptı. Bunu da biliyorum. Biz Türkiye’yi karanlığa teslim etmeyeceğiz" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi