İz Gazete - Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı esnasında ortaya çıkan zehirli maddeden dolayı Ankaralılar tedirginken, sosyal medyada Tarihi İzmir Havagazı Fabrikası gündem oldu.

Twitter’ın fenomen kullanıcılarından ‘supertitiz’in yaptığı İzmir-Ankara Havagazı Fabrikaları karşılaştırması, sosyal medyada yüzlerce paylaşım aldı. Karşılaştırmayı değerlendiren kullanıcılar ‘İkisi de Tarihi Havagazı Fabrikası. Aradaki farkı biliyorsunuz’ ve ‘Aşağı doğru okuyun. İzmir farkını bir kez daha görün. Sonra –özmör bölödöyösü çoloşmoyorr- demeye devam eder misiniz bilmem’ yorumlarını yaptı. Supertitiz’in iki şehrin yönetimlerini kıyaslayan floodu için ‘Zihniyet farkını çok güzel göstermiş’ yorumu da yapıldı.

İşte ‘supertitiz’ isimli kullanıcının Ankara ve İzmir’in Havagazı Fabrikalarını kıyaslayan floodu:

"Burası İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası.

Bu fabrika 130 yıldan fazla İzmir'in elektriğine ve ısınmasına katkı sunuyor.

İşlevini yitirince yıkılıp peşkeş çekilmek yerine restore edilip halkın hizmetine açılıyor.

İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bugün toplantılar, yemekler ve konserler düzenleniyor. Hatta nikah törenleri ve sergiler...

Yazları İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda Çim Konserleri olur ki pek güzeldir. Bu fotoğraf İlkay Akkaya konserinden.

Burası da Ankara Havagazı Fabrikası. Denetimsiz bir biçimde yıktıkları için yüzde 15 ile yüzde 40 arası öldürücü asbest ortaya çıktı.

Asbest kansere sebebiyet veriyor ve son derece tehlikeli. Hortumla sus tutarak tehdidi ortadan kaldırıyor Melih...

Dahası hafriyat kamyonlarıyla bu madde tüm Ankara sokaklarını dolaşıyor ve rüzgarla havaya karışıyor. Sağol Melih, bir öldürmediğin kalmıştı

Oysa endüstriyel miras değeri var bu binanın ve yıkılmayabilirdi. İzmir Büyükşehir'in yaptığı gibi restore edilip halka açılabilirdi.

İki kent, iki belediye, iki kafa, iki fark; İzmir ve Ankara.

Her şeyi geçtim Melih resmen Ankaralıları kanser edecek. Hem mecaz, hem de gerçek anlamda..."

ARADAKİ FARKI BİLİYORSUNUZ

Bunlar da flood'a yorumlardan birkaçı:

Editör: Haber Merkezi