İzmir'de, adliye saldırısında şehit olan trafik polisi Fethi Sekin adı, adliyenin bulunduğu caddeye verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce kahraman polis adına gerçekleştirilen park ve yeşil alan düzenlemesi de hizmete açıldı.

Kahraman Şehit Fethi Sekin Parkı'nın açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru,  İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Atilla Sertel, Tacettin Bayır ve Hamza Dağ, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, şehitlerin ailesi ve yakınları, meslek odaları ve derneklerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Şehit Fethi Sekin'in teröristlerle çarpışma anının gösterildiği film, İzmirliler tarafından dakikalarca alkışlandı.

İzmirlilerin de “İzmir Marşı” ve “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganlarıyla yoğun ilgi gösterdiği adliye yakınındaki parkın açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, Artvin'de kendisine yönelik terör saldırısını anımsattı. Kılıçdaroğlu, “Sekin'in şehit olduğu saldırıdaki silah seslerinin benzerini ben de Artvin'de yaşadım. Orada en öndeki askerimiz şehit oldu. Fethi Sekin Elazığlıdır, ben de Elazığ Ticaret Lisesi'nin ilk mezunuyum. Elazığlılar, sevdiklerine 'gakgoş' der. Fethi Sekin artık tüm Türkiye'nin gakgoşudur. O mücadeleyi yapmasaydı çok daha acı olaylar yaşanabilirdi. Ülkemiz için, çocuklarımız için gözlerini kırpmadan ölüme gitti” dedi. 

İLGİLİ HABER: 'İzmir'in dağlarında çiçekler açtığında kokusunu duyacağım'

“Polise, askere sıkılan her kurşun, millete sıkılan kurşundur” diyen Kılıçdaroğlu, “Şehitlerimize ve gazilerimize yeteri kadar değer vermiyoruz. İngiltere'de bir şehit yakını bir mağaza gittiğinde 'mağazımızı onurlandırmıştır' diye anons yapılır. Şehitlerimiz, İzmir'i ve Türkiye'yi onurlandırdı. Biz bu onuru yaşatacağız. Teröre karşı onurlu durmasını bileceğiz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da “Bu bir açılış değil, bu vatanı vatan yapan, bu milleti ilelebet bağımsız yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi anma ve onlara saygı törenidir” dedi.

HEYKELİ DE DİKİLECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gösterdiği kahramanlıkla olası bir katliamı önleyen Fethi Sekin'in anısına, şehit düştüğü Adliye önünde bir de heykelini dikecek. Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla ulusal düzeyde bir heykel yarışması düzenliyor.

Editör: Haber Merkezi