Asya Yaşarikiz/İz Gazete- Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen basın açıklamasında, Personel Kontrol Sistemi'ne geçişle ilgili sendikalarla daha önce herhangi bir görüşme yapılmadığı, bu uygulamaya 9754 işçi ve memurun maruz kalacağı belirtildi. 

Verimlilik ve güvenlik gerekçesiyle ortaya koyulduğu söylenen sistemin kurumsal ve kitlesel bir mobbing uygulamasının önünü açtığının altını çizilen basın açıklamasında, bu uygulamanın temel insan haklarının ve onlarca mahkema kararının yok sayılması olduğuna dikkat çekildi. 

"OHAL sürecinde onbinlerce çalışanın hukuksuz bir şekilde işten atıldığı, emekçilerin her gün yeni bir saldırıyla yüz yüze kaldığı bir dönemde gerçekleştirilen bu uygulama durumdan vazife çıkaran bir OHAL fırsatçılığıdır. Siyasi iktidarın ülkeyi bir açık hava cezaevine döndürmeye çalıştığı bir dönemde sosyal-demokrat bir belediyede emekçilere bir köle kampı uygulaması dayatılmasını kabul etmiyoruz", diyen emekçiler, emeğin haklarının gasp edilmesine ve özgürlüklerin yok sayılmasına karşı olduklarını açıkladılar. 

Sendika temsilcilerin tek tek konuşma yaptığı basın açıklamasında, "Mobbinge hayır", "Mobbinge değil emekçiye bütçe", "Fişleme istemiyoruz" ve "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atıldı.

Öte yandan konuyla ilgili görüşlerini almak üzere bir kaç defa ulaşmaya çalıştığımız Belediye İş 6 No'lu Şube Başkanı Buket Mertoğlu, 'Toplantıdayım' cevabıyla konuya ilişkin görüş bildirmedi.

Editör: Haber Merkezi