Yolu bir şekilde İzmir'e düşmüş 14 farklı ülkeden müzik sevdalıları, Konak Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Konak'ta Bi Dünya Ses' adlı proje ile aynı sahneyi paylaşacak. 4 Nisan Salı akşamı düzenlenecek konserde 16 farklı dilde şarkılar seslendirilecek. Konser sayesinde çok kültürlülüğün ve çok renkliliğin ne kadar büyük bir zenginlik olduğu gözler önüne serilecek.

Konak Belediyesi ile Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu işbirliğinde düzenlenecek 'Konak'ta Bir Dünya Ses' adlı konserde yolu bir şekilde İzmir'e düşmüş ve ya buraya yerleşmiş olan farklı ülkelere mensup müziğe meraklı kişiler sahne alacak. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 'nin (AKM) ev sahipliğinde 4 Nisan'da gerçekleştirilecek konserde 16 dilde şarkılar kardeşlik, barış ve sevgi teması altında seslendirilecek.

14 ÜLKEDEN EZGİLER DİLE GETİRİLECEK
Müziğin evrensel dilini gözler önüne serecek olan 'Konak'ta Bi Dünya Ses' konserinde Ekvador, Filistin, Güney Kore, Hollanda, Hindistan, İran, İskoçya, Japonya, Küba, Malavi, Meksika, Sudan, Suriye ve Yunanistan olmak üzere toplam 14 ülkeden 25 kişi katılacak. Yabancı konukların yanı sıra Afro-Türk, Laz ve Çerkez kökenli Türk vatandaşları da konserde sahne alacak. İki bölümden oluşacak konserin ilk bölümünde şef Kamil Kaya yönetiminde sahne alacak farklı kültürlerden kişiler kendi dillerinde şarkılar seslendirecek. İkinci bölümde ise Cansu Kırca, Yılmaz Demirtaş'ın şarkılarına danslarıyla Aşkın Karagöz eşlik edecek. Dilara Kocabaş ve Can Ovacık da konuk dansçı olarak geceye danslarıyla renk katacak.

İZMİR FARKINI GÖSTERECEK
İzmir Ekonomi Üniversitesi,
Ağrı Türk, Kaçkar ve Çerkes derneklerinin destekleriyle düzenlenecek konserin amacının İzmir'in kültürel zenginliğini, tarihsel birikimini ve şehirdeki barış dilini ortaya çıkarmak olduğunu dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Burada müziğin sesinin, sanatın barış dilini yükselterek, İzmir'in farklılığını ortaya çıkarıyoruz. Biz İzmir'i birlikte oluşturduysak, İzmir kültürü bu kadar farklı zenginliklere dayanıyorsa, bu kadar farklı kültürler, etnik kimlikler, inançlar barış içinde yaşıyorsa bütün dünyada da böyle yaşanabilir. Ellerimiz hep dostluk ve barış içinde sıkışsın. Kentimizde birbirimize saygıyı ve barışı yükselterek yaşayalım" diye konuştu.

Pekdaş, çok kültürlülüğün sergilendiği, barışın ve kardeşliğin yaşanacağı konserin verileceği geceye tüm İzmirlileri davet etti. Ücretsiz konser 4 Nisan Salı akşamı Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 20.30'da başlayacak.

Editör: Haber Merkezi