Kocaoğlu, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada “Sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın 80 milyon birlikte, kardeş olarak yolumuza devam edeceğiz. Yarından itibaren artık üretimi, ekonomiyi konuşmak, birlikte çalışmak gerekli. Başka türle üzerimizdeki kara bulutları bertaraf etmenin çaresi yok" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül  Kocaoğlu, oylarını Urla 80. Yıl Gazi Ortaokulu'nda kullandı. Oy vermek için geldiği okulda Urlalılar tarafından karşılanan Kocaoğlu, 1002 No'lu sandık görevlilerine başarılı görevler diledi. Aziz ve Türkegül Kocaoğlu, ayrı ayrı kabinlerde oy pusulalarını zarflara yerleştirdikten sonra sandığa oylarını aynı anda attı. Başkan Kocaoğlu, oy verdikten sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Son 3.5 yılda her altı ayda bir olay yaşadık. 2017 yılının birinci altı ayını referandumla geçiyoruz.  Bu referandumun ülke için hayırlı olmasını diliyorum. Biz Anadolu insanı olarak hem ekmeğimizi hem suyumuzu asırlardır paylaşıyoruz. Bu topraklarda bağımsız Türkiye Cumhuriyeti olarak yaşıyoruz. Yaşamayı da sürdüreceğiz. Sandıktan ne çıkarsa çıksın 80 milyon birlikte yolumuza devam edeceğiz. Yarındın itibaren artık ekonomiyi , üretimi konuşmak, ülkelerin kentlerin kalkınmasını konuşmak bizim birinci görevimiz olmalıdır. Olması  için de yarından itibaren hep birlikte çalışmamız gerekir. Başka türlü üzerimizde kara bulutları bertaraf etmemizin çaresi yoktur."

Türkegül Kocaoğlu ise oyunu Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgenin acılı çocuklarını barış isteklerini düşünerek kullandığını söyledi. Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin devamı için tercihte bulunduğun belirten Kocaoğlu “İçimden savaşsever, şaşırmış dünyaya Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 'yurtta sulh cihanda sulh' ilkesiyle seslenip, silkinmesini söyledim" dedi.

Editör: Haber Merkezi