Bornova Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde İzmirli yönetmen Gülten Taranç’ın ‘Yağmurlarda Yıkansam’ filmini gösterdi. Annesi, babası tarafından öldürülen bir kız çocuğunun dramını anlatan filmi izleyenler arasındaki yerini alan Yönetmen Gülten Taranç, gösterimin ardından izleyenlerin sorularını da yanıtladı.

Antalya Uluslararası Film Festivali’nde Rengahenk Seçkisi’nde seyirci oylarıyla 10 film arasından ‘En İyi Film Ödülü’nü alan ‘Yağmurlarda Yıkansam’ filmini geçen sene Şubat ayında tamamladığını söyleyen Taranç, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmanın önemine dikkat çekti.

Herkesin neden böyle bir film çektiğini sorduğunu dile getiren Taranç, “Lay lay lom bir film çekecek durumda değildim. Gazetelere öyle bir film ile çıkmaya utanırdım. Ama şimdi göğsümü gere gere çıkıyorum” dedi. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde işin biraz da kadın dayanışmasına kaldığını söyleyen Taranç, “Bize düşen çok şey var. Hangi yasa olursa olsun çiğnenecektir. Kadınlar özgürlüklerinin, haklarının farkında değil. Farkındalığın oluşması için sivil toplum kuruluşlarına, kent konseylerine çok iş düşüyor” dedi.

Film gösterimi ve söyleşinin ardından Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Belgüzar Başer Köpüklü ile Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Raziye Sarısaltık, Gülten Taranç’a plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.

Antalya Uluslararası Film Festivali’nde Rengahenk Seçkisi’nde ‘En İyi Film Ödülü’ alan ‘Yağmurlarda Yıkansam’ın yönetmeni Gülten Taranç, Bornova Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği etkinlikte İzmirlilerle buluştu.

Editör: Haber Merkezi