Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Bakan Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette, “Burada güzel bir örnek olarak, merkezi idare ile yerel yönetimin güzel bir işbirliği ile İzmirlinin hizmetinde olan bir İZBAN'ımız var ki, onunla kalmasın istiyoruz. Daha da uzatalım. Başka projelerde de İzmirlinin hizmetinde olalım. Bu da beraber, güzel bir işbirliğinin tezahürü anlamında örnek bir uygulama. Amacımız hizmet etmek. Aldığımız sorumluluğun ve kültürümüzün gereği de o. İnşallah İzmir'e yine güzel hizmetler yaparız, işbirliğimizi daha da pekiştiririz” diye konuştu.

DIŞARIDA YANLIŞ ALGI VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun EBSO heyeti ile birlikte Polonya'ya giderek bu ülkede iş ve yatırım forumuna katılmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Bakan Arslan, şöyle devam etti: “Siyasetçisiyle, yerel idarecisiyle, işadamıyla birlikte bir atak yaparsak, bu çok daha verimli sonuçlar doğuruyor. İçinden geçtiğimiz süreçte siyasi parti ayrımı gözetmeksizin milletimizin sergilediği dik duruş takdire şayan. Bunu gidip yurtdışında da anlatmak gerekiyor. Bu anlamda teşekkür ediyoruz. Dışarıda yanlış bir algı var. Siz bunu doğru anlatınca her şey değişiyor.”

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Bakan Arslan’ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sanayicilerle birlikte yaptığı Polonya seyahati kapsamındaki temaslarının detaylarını paylaştı. Yatırım yapmak, yatırımcı çekmek ve ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “Bu sene ülkece pek çok olumsuz olay yaşadık. Siyasetçisi, iş adamı, ekonomicisiyle, odalarımızla, sivil toplum örgütlerimizle birlikte normale dönüş için katkıda bulunmak istiyoruz ve bunu da elimizden geldiğince yapıyoruz. İzmir için yaptıklarınız, bugüne kadar bürokraside yaptıklarınız ve Bakan olarak da yapacaklarınız için sonsuz teşekkür ediyor ve yeni görevinizde başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi