Genel İş Sendikası ile Karabağlar Belediyesi arasındaki tıkanan TİS görüşmelerinin ardından Salı sabahı başlayan bine yakın belediye işçisinin grevi tam katılımla sürüyor. Şantiyelerdeki nöbetçi grev gözcüleri dışındaki belediye işçileri her sabah belediyenin ana hizmet binası önünde bir araya gelerek belediyeye taleplerini kabul etmeler çağrısında bulunuyor.

KARBEL işçileri ise grevlerinde yalnız kalmadı. Bugün KARBEL işçilerini, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden İZELMAN işçileri, Konak Belediyesi'nden MERBEL, Buca Belediyesi'nden taşeron temizlik işçileri ve Karşıyaka Belediyesi'nden KENT AŞ işçileri destek ziyaretlerinde bulundu.

İşçilere seslenen Genel İş Sendikası İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Güral Doğan, KARBEL işçilerinin sesinin tüm Türkiye'den duyulduğunu belirterek "Bugün soğuk havaya rağmen grevini 3. güne taşıyan KARBEL işçileri tüm Türkiye işçi sınıfına ışık oldu. Ülkenin dört bir yanından işçiler size selamlarını yolladılar. Bugün sembolik olarak geldik ama yarın gerekirse binlerle geliriz. İşverenler bizi sokaklara dökmek zorunda bırakmasın. Eğer biz sokaklara dökülürsek bedeli çok ağır. Bu herkesce bilinsin" dedi.

'TİS BİTSİN Kİ HAYIR'I ÖRGÜTLEYELİM'

Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Sekreteri Savaş Aras da, KARBEL emekçilerinin haklarını istediklerini hatırlatarak şunları söyledi "Kimsenin ekstra cebincen bir şey vermesini beklemiyoruz. Emeğimizi satıyoruz, karşılığını almak istiyoruz. Bu sözleşme bitsin. Grev halayları çektiğimiz gibi toplu sözleşme halayları da çekelim. Yapacak çok işimiz var. Belediye başkanına çağrıda bulunuyoruz. TİS masasına dön ve TİS'i imzala. TİS imzalansın ki 'Hayır'ı örgütlemek için sokaklara alanlara inelim. Çocuklarımız bize 'neden ülkeyi tek adama teslim ettiniz' diye sormaması, demokrasi, insan hakları, geleceğimiz, özgürlüğümüz için Hayır'ı örgütleyeceğiz". Daha işçiler Ahura Müzik Grubu'nun kısa performansı eşliğinde halaylar çekti.

BELEDİYENİN HİZMETLERİ DURDU

Grev, belediyenin, temizlik, fen, park bahçeler ve idari işler gibi çok sayıda birimini kapsıyor.

Grevle birlikte ilçedeki temizlik hizmetleri dün kesintiye uğradı. İlçede 3 gündür çöpler toplanmadı, park, bahçe ve bulvar gibi alanların bakımı yapılmadı, sokak ve caddelerdeki tadilat, bakım, asfaltlama gibi faaliyetler gerçekleşmedi.Vatandaşlara hizmet veren birçok idari birim çalışanı da greve dahilken, belediye sadece memurlar aracılığı ile vergi toplayabiliyor.

BELEDİYE YÜZDE 7, İŞÇİLER YÜZDE 12 DİYOR

Belediye son olarak yüzde 7'lik zam önerisinde bulunurken, sendika bu oranın yüzde 12'ye çekilmesini istiyor. Toplamda 76 maddelik TİS taslağında taraflar ayrıca yaptıkları görüşmede, ikramiyelerin 69 günden 112 güne çıkarılması, banka promosyonlarının ödenmesi, sosyal hakların iyileştirilmesi ve kiralık işçi çalıştırılmaması gibi konularda anlaşma sağladı.

Evrensel

İLGİLİ HABER: AKP'li Menderes Belediye Başkanı: '#Hayır'lı olsun'

Editör: Haber Merkezi