İz Gazete - Bundan önce de Konak Belediyesi'ne dair hedef gösteren çarpıtılmış haberlerle gündem yaratmaya çalışan Yeni Asır Gazetesi, şimdi de Mardin Belediyesi'nin düzenleyeceği iftar programına katılacak olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı 'terör uzantısı destekçisi' ilan etmeye çalıştı. Gazete, Sema Pekdaş'ın Ramazan ayı programının  Konak Belediye Meclisi'nde AKP'li meclis üyelerinin de katıldığı oylamada oybirliği ile kabul edildiği bilgisine ise haberinde yer vermedi. 

Hükümete yakınlığı ile bilinen Turkuvaz Medya Grubuna ait Ege Bölgesi'nin yerel gazetelerinden Yeni Asır, bugünkü baskısının ilk sayfasında 'HDP İle Arası Pekhoş' başlığı ile verdiği haberde yine dikkat çekti.  Haberde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve HDP hakkında çirkin ifadelere yer verdi. 

Başkan Pekdaş'ın , 22-23 Haziran'da kardeş belediyesi, Artuklu Belediyesi'ne yapacağı ziyaretten rahatsız olan Yeni Asır yönetimi ziyareti karalamaya çalıştı. Haberde, Pakdaş'ın bu ziyaretiyle ilgili kamuoyunda olumsuz bir hava yaratılmaya çalışıyor. Aynı haber Sabah Egeli Gazetesi'nde de 'Terör destekçisiyle kardeşlik mi olur?' başlığıyla verildi.   

Haberde bölgede devam eden çatışma ortamı özel olarak hatırlatılarak "HDP'ye yakınlığı nedeniyle sıkça eleştirilen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, terörle yoğun bir mücadele yürütüldüğü bu dönemde yine çok tartışılacak bir icraata imza atıyor. Pekdaş, terör örgütünün uzantısı olduğu gerekçesiyle tepkilerin hedefi olan HDP'li Mardin Artuklu Belediyesi'ne iftara gidiyor. Pekdaş, 22-23 Haziran'da kardeş belediyesi Artuklu Belediyesi'ni ziyaret edecek. HDP'li belediyelerle kurduğu ilişkiler nedeniyle tepkisini çeken Pekdaş'a bir eleştiri de Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'den geldi" denildi. 

PROGRAM OY BİRLİĞİ İLE OLUŞTURULDU

İşin ilginç yanı, Başkan Sema Pekdaş'ın Ramazan ayı programında sadece Mardin'in Artuklu Belediyesi yok. Başkan ve heyet, 18 Haziran'da ise Kütahya Şaphane Belediyesi'nin düzenleyeceği iftara katılacak. Bu program ise geçtiğimiz hafta yapılan Konak Belediye Meclisi'nde AKP'li meclis üyelerinin de oy birliği ile kabul edildi. Şimdi merak konusu olan AKP'li Konak Belediyesi meclis üyelerinin Kınık Belediye Başkanı'nın 'Onlarla aynı sofraya bile oturmayız' sözlerini nasıl değerlendirecekleri...

Editör: Haber Merkezi