CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir’de kapatılan belediyelere ait eğitim merkezleriyle ilgili Meclis’te söz alarak yaptığı konuşmada hükümete seslenerek “Gelin bu yanlıştan vazgeçin" dedi. Yiğit, İzmir’de belediyelere ait eğitim merkezlerinin kapatılmasını TBMM gündemine taşıdı.

Yiğit, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak yaptığı konuşmada “İzmir’de ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerimize yönelik kurulan, ücretsiz ve kaliteli eğitim veren eğitim merkezleri kapatılmıştır. Sadece bu sene 9 belediyenin eğitim merkezinde 14 bin öğrenci yararlanmıştır. Bu öğrencilerin başarıları ortadadır. Ancak ne hikmetse CHP’li belediyelerin bu eğitim merkezlerinden ve bu merkezlerdeki başarı oranlarından birileri rahatsız olmuş ve kapatılma kararı alınmıştır. Bu öğrencilerin suçu nedir? Buradan hükümete sesleniyorum. Bu eğitim merkezleri dershane değildir. Eğitim ücretsiz verilmektedir. OHAL süreci altında yaratılan mağduriyetlere yenilerini eklemenin, eğitim alan öğrencileri mağdur etmenin kime ne faydası olacaktır. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir" diye konuştu.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi de hazırlayan Yiğit, önergesinde şu ifadelere ve sorulara yer verdi: “Belediyeler tarafından dar gelirli öğrencilere yönelik olarak açılan ve ücretsiz kaliteli eğitim vererek öğrencileri geleceğe hazırlamayı amaçlayan eğitim merkezlerinin kapatılma gerekçeleri nelerdir? Halen ülkemizde dar gelirli öğrencilere yönelik eğitim hizmeti veren ve Resmi Gazete’nin 29 Ekim 2016 tarihli sayısında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan belediyelere ait kaç eğitim merkezi vardır? Bu merkezler hangi belediyelere aittir? Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan belediyelere ait eğitim merkezlerinde eğitim gören geçen senenin rakamlarıyla toplam ne kadar öğrenci vardır? Bu merkezlerdeki öğretmen sayısı kaçtır? Kapatılma kararıyla birlikte ücretsiz eğitim görme olanağı ellerinden alınan öğrenciler ile işsiz kalan öğretmenlerin mağduriyetlerini gidermeye yönelik yeni bir düzenleme için adım atılacak mıdır? Belediyelere ait eğitim merkezlerinin KHK kapsamından çıkarılmasına yönelik bir çalışma var mıdır?"

Editör: Haber Merkezi