Anneleriyle birarada çeşitli eğitimler alan 150 çocuk, mezuniyet sertifikalarına kavuştu.

Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde 2014 yılının Kasım ayından beri başarıyla yürütülen 'Bizim Çocuklar' projesi mezun vermeyi sürdürüyor. Belediyenin Ballıkuyu, Mersinli, Agora, İsmetpaşa ve Gültepe Semt Merkezleri'nde iki aylık periyotlar halinde eş zamanlı yürütülen eğitimlerden bugüne kadar 900 çocuk ve anne yararlandı. Kendisini özgürce ifade edebilen ve özgüvenli çocuklar yetişmesine katkı sağlamayı amaçlayan bir toplumsal dönüşüm projesi olan Bizim Çocuklar, okul öncesi eğitim imkanının kısıtlı olduğu bölgelerde 4-7 yaş aralığındaki çocukların temel eğitim ve iletişim ihtiyaçlarını karşılıyor.

Masal ve Kurgu, Drama ve İletişim, Geri Dönüşüm ve Sanat, Dans ve Beden ile Müzik ve Ritim atölyelerinde sekiz hafta boyunca eğitimlere katılan çocuklar, başarıyla tamamladıkları proje sonunda sertifikalarını öğretmenlerinin elinden aldı. Beş semt merkezinde ayrı ayrı düzenlenen sertifika törenlerinde müzik eşliğinde doyasıya eğlenen çocuklar için bir de pasta sürprizi vardı. Anneleriyle birlikte pastayı kesen minikler, başarıyla tamamladıkları dönem sonrası kendileri için düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi.

Mavi Uçurtma Çocuk Hakları Derneği'nce Yerel Yönetimler Yılın Çocuk Odaklı Projesi ödülüne layık görülen ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) imza projeleri arasında yer alan Bizim Çocuklar'ın sekizinci dönem kayıtları ise tamamlandı. Yeni dönemde 150 çocuk ve annesine daha ulaşacak olan proje çocukların ve ailelerinin yüzünü güldürmeye devam edecek.

Editör: Haber Merkezi