Ege Belediyeler Birliği toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'na gerçekleşti. Birlik Başkanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 2017 yılı çalışma planı ile analitik bütçe tasarısı kabul edildi.

Başkan Kocaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada özellikle yerelde kalkınma konusunda ciddi çalışmalar yapmak gerektiğini söyledi. İzmir genelinde sürdürdükleri projeler hakkında bilgi veren Kocaoğlu, eskiden belediyeciliğin su, kanal, yol gibi rutin işlerden oluştuğunu ancak günümüzde yerel yönetimlerin 'kalkınma modelleri' üretmek zorunda olduğunu vurguladı.

Başkan Kocaoğlu "Kim ne yaparsa yapsın; merkezi hükümet İzmir'i, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kadar tanıyamaz. Nerede, ne ihtiyacı var bilemez. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Bakırçay havzasındaki problemleri, değerleri, varları, yokları Bergama, Dikili ve Kınık belediye başkanları kadar bilemez. Ne kadar araştırırsak araştıralım, oradaki yerel halkla, belediye ile, sivil toplum örgütleri, esnaflar, ziraat odaları, derneklerle birlikte çalışıp üretmek gerek. Kararın birlikte verildiği işin başarısı maksimum seviyeye çıkar" diye konuştu.

Yarımada ve Gediz'in stratejik planlarını oluşturdukları, Küçük Menderes planını amamlama aşamasına geldiklerini belirten Başkan Kocaoğlu, "İzmir'de üç bölgemizin ayrı ayrı planlarını yaptık. Orada gördük ki, her bölgemizde ilçeler arasında bile büyük farklılıklar var. Her yerin kendine has ayrı bir değeri var. Eğer atalarımızdan bir tanesi su başına bir çadır kurup orada hayatını ikame ettirmişse, orada hala canlı hayat varsa; orayı kalkındırmak için mutlaka bir ya da birçok değer vardır. Bize düşen görev, bu değerleri ortaya bulup çıkarmak, o bölgede yaşayanlarla birlikte çalışıp üreterek kalkındırmaktır" ifadesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi