İZ GAZETE – Cumhuriyet'in ilanının 94. Yılı kutlamaları kapsamında İzmir’in Çiğli ilçesinde harika bir konser gerçekleşecek. 28 Ekim cumartesi günü, Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı’nda özgün müziğin güçlü ismi İlkay Akkaya, ‘çağdaş Ruhi Su’ olarak tanınan Abdal Haluk Tolga İlhan ve Balkanların sevilen ikilisi Ekrem ve Erşan Çiğlililerle buluşacak.

ADALET VURGULU KUTLAMA

‘Herkese Adalet, İlelebet Cumhuriyet’ şiarıyla düzenlenecek olan konser öncesinde ise Çiğli Belediyesi önünden konser alanına meşaleli yürüyüş gerçekleştirilecek.  Saat 18’de başlayacak olan meşaleli yürüyüş, konserin yapılacağı Egekent girişinde bulunan Cumhuriyet ve Demokrasi parkında son bulacak.

YENİDEN DİRİLİŞİN SİMGESİ

Çiğli halkını Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına davet eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan “Cumhuriyet, yeniden dirilişimizin, bağımsızlığımızın simgesidir. Tüm Çiğli halkını Cumhuriyet coşkusunu yaşamak için kortej yürüyüşüne ve akabinde yapılacak olan konsere davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

20 BİN BAYRAK DAĞITILDI

Öte yandan Çiğli Belediyesi, 29 Ekim kutlamaları kapsamında Çiğli’de bulunan 44 ilköğretim okuluna 20.000 adet Türk Bayrağı dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtımlara Başkan Hasan Arslan da katılarak öğrencilerle 29 Ekim’in önemine dair sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi