Güzelbahçe’nin Çamlı Mahallesi’nde kurulan Atatürk Çocukları Cafer Yarkent Kütüphanesi hizmete açıldı.

Haber Hürriyeti’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında yurdun çeşitli bölgelerinde açtığı Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nin 28.’si  Çamlı Semtevi bünyesinde oluşturuldu. Semtevinin içerisinde yaklaşık iki bin adet kitabın yer aldığı bir kütüphane kuruldu. Kütüphanenin açılışı nedeniyle düzenlenen törene CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, kütüphaneye ismi verilen duayen gazeteci Cafer Yarkent, çok sayıda gazeteci ve yazar ile vatandaşlar katıldı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Atatürk’ün aydınla devrimini, laik Türkiye cumhuriyeti yaşatmanın yolunun okuyan ve sorgulayan gençlerin sayısının artmasıyla mümkün olduğunu belirterek, “Bu amaçla daha çok okuyan, daha çok sorgulayan bir toplum yaratmak için bu kütüphanelerin sayısının artması gerekiyor. Daha önce Yelki’de kütüphane açmamıza öncülük eden Haber Hürriyeti’nin sahibi İbrahim Irmak’a teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan Haber Hürriyeti imtiyaz sahibi İbrahim Irmak da Çamlı’da 28.sini açtıkları Atatürk Çocukları Kütüphanelerine kitap bağışında bulunan kitapseverlere teşekkür etti ve talep olması halinde Güzelbahçe’nin başka mahallelerine de kütüphane kurabileceklerini söyledi.

Sosyal sorumluluk projelerine destek veren İzmirli sanatçı Hikmet Durmuş (Mikrop) da açılış öncesi iki şarkı söyleyerek davetlileri coşturdu. Daha sonra kütüphanenin açılış kurdelası törene katılan tarafından hep birlikte kesildi. Ardından Başkan İnce, davetlilere Nutuk dağıttı.

Geçtiğimiz günlerde Biz Kitap’tan ilk kitabı ‘Smyrna’nın İzlerinden’ okurla buluşan Ramis Sağlam ve gazeteci- yazar Mutlu Tuncer de davetlilere kitaplarını imzaladı.

Editör: Haber Merkezi