Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Yetkilisi Hüseyin Han ilçeye kazandırılacak cemevinin tahsisi için protokol imzaladı.

CEMEVİ ARSASININ TAHSİS İŞLEMİ TAMAMLANDI

Tahsisi gerçekleşen arsayla ilgili açıklamalarda bulunan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “İlçemizde yaşayan Alevi canlarımızın 20 yıldır hasretle beklediği cemevimizi Menderes’imize kazandırmak için tahsis işlemlerimizi tamamladık.” diye konuştu.

Barbaros Mahallesinde ilçeye kazandırılacak cemevinin projesiyle ilgili de bilgi veren Başkan Kayalar, şunları kaydetti:

“Seçim zamanı verdiğimiz sözlerden biri olan ve ilçemize kazandırılacak cemevemizde, cem salonundan, sergi alanına; toplantı salonundan, kütüphaneye; müzik odasından, morga birçok alan yer alacak. Alevi canlarımız hayata geçireceğimiz cemevinde ibadetlerini gerçekleştirirken, kurs ve toplantılarla da sosyal etkinlikler gerçekleştirmiş olacaklar. Cemevimiz, tüm canlarımıza hayırlı, uğurlu olsun.”

“GEÇEN DÖNEMLERDE SÖZ VERDİLER AMA GERÇEKLEŞTİREN KAYALAR OLDU”

Alevi Kültür Derneği Menderes Şube Başkanı Vedat Ad ise, 2001 yılında kurulan bir dernek olmalarına rağmen cemevlerinin olmadığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“20 yıldır hasretle beklediğimiz ve her dönem söz verilen cemevimizin ilçemize kazandırılacağı için çok mutluyuz. Geçen dönemlerde söz verdiler ama gerçekleştiren Başkan Kayalar oldu. Bu hususta başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi