Buca Belediyesi ‘Eşya ve Giysi Bankası’nda stoklar gelen yoğun talepten dolayı tükendi. 2 yılda 10 bin 200 kişinin yüzünü güldüren ve vatandaşların bağışlarıyla dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarının karşılandığı uygulamanın ilgi görmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, bağış çağrısında bulundu.

Vatandaşlardan kullanmadıkları giysi ve ev eşyalarını merkeze ulaştırmalarını isteyen Başkan Piriştina, “Güldürdüğümüz her bir yüz insanlığa olan inancımızı arttırıyor. Aracılık yaptığımız bu uygulamaya vatandaşlarımızın bağışlarıyla verecekleri destek daha fazla hemşerimizin ihtiyacının karşılanmasına katkı koyacak” dedi.

Buca Belediyesi’nin Çamlıkule Kültür Sanat ve Spor Merkezi’nde faaliyetini sürdüren “Eşya ve Giyim Bankası” 2 yılda 10 bin 200 kişiye umut oldu. İhtiyaç sahipleriyle hayırsever vatandaşları buluşturan uygulamanın gördüğü yoğun ilgi sonucunda stoklar tükendi. Bucalı hemşerilerine destek çağrısında bulunan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, vatandaşlardan kullanmadıkları ev eşyası ve giysilerini “Eşya ve Giysi Bankası”na bağışlamalarını istedi.

Hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren Eşya ve Giysi Bankası’ndan bugüne kadar 4 bin 200 vatandaş giysi desteği alırken, 6 bin vatandaşta ev eşyası yardımı aldı. Özellikle ilçede eğitim görmek için gelen üniversite öğrencilerinin eşya ihtiyacında ilk başvurduğu nokta haline gelen Banka, hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Bucalıların kullanmadıkları ev eşyalarını bağışlayarak çok daha fazla ihtiyaç sahibini mutlu edebileceklerini belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Vatandaşlar evlerinde atıl duran ya da değiştirmek istedikleri eşyalarını, kullanmadıkları giysilerini verecek; Geliri olmayan ya da dar gelirli vatandaşlarımız ise ihtiyaçlarını en uygun koşullarda karşılayacak yerler arıyor. Belediye olarak, bu uygulama ile her iki tarafı buluşturan bir hizmet veriyoruz. Gönül isterdi ki böyle hizmetlere gerek kalmayacak bir dünyada yaşayalım. Ancak artarak devam eden ekonomik daralma her geçen gün bu hizmetleri daha fazla gerekli kılıyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Bağışlayacakları her bir eşya daha fazla hemşerimizin yüzünün gülmesine yardımcı olacak” çağrısında bulundu.

Kıyafet bağışları Eşya ve Giyim Bankası veya Buca Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilebilirken, ev eşyası bağışları için Hafta içi saat 08.00 – 17.00 saatleri arasında 439 10 10 ( 1224-1223) no’lu telefondan yetkililere bildirilmesi halinde evlerden teslim alınabiliyor.   

Editör: Haber Merkezi