1416 yılında Karaburun’da zulme karşı başkaldırarak simgeleşen Börklüce Mustafa adına Şeyh Bedreddin ve Börklüce Mustafa Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Belediyesi desteğiyledüzenlenen Şiir Günleri’nin 10’uncusu, 30-31 Ağustos ve 1 Eylül 2019 tarihleri arasında şiirseverlerle buluşacak. İlçe merkezindeki Nergis Cafe’de düzenlenecek etkinlik programında şiir ve müzik dinletileri, söyleşi, panel, imza günü ile tiyatro gösterisi yer alıyor.

Şeyh Bedreddin ve Börklüce Mustafa Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Atal ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın açılış konuşmaları ile başlayacak 10. Börklüce Şiir Günleri´ne farklı illerden çok sayıda şair, yazar, tiyatro sanatçısı ve müzisyen katılacak.

Şeyh Bedreddin, Börklüce Mustafa ve Torlak Kemal´in anısını ve felsefelerini yaşatmayı ve kamuoyuna duyurmayı amaçlayan ve her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Şiir Günleri’nin bu yıl onur konuğu, şair Asım Öztürk.

Etkinliğin diğer konuk şairleri ise; Gülten Yalmanbaş, Oğuz Tümbaş, Ragıp Özcan, Sedat Gülmez, Şerif Tezgörenler ve Vasıf Turhan Kayacık.

Karaburun tarihinde önemli bir yere sahip olan Börklüce Şiir Günleri, 1 Eylül Pazar günü Ambarseki 3K Kavimler Kapısı Tiyatro Atölyesi’nde Genel Sanat Yönetmeni Şıh Ali Yalçıner tarafından sahneye konan Mim-As’t isimli tiyatro gösterisi ile son bulacak.

Editör: Haber Merkezi