Ulu Önder Atatürk ölümünün 79. Yıldönümünde Buca’da saygı ve özlemle anıldı. Törenler Çevik Bir Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Fahrettin Arğan, Buca Belediye Başkan Vekili Özgür Koç, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediye Başkanı Yardımcısı Murat Işık, siyasi parti temsilcileri, dernekler ve çok sayıda Bucalı vatandaş katıldı.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise tüm yurtta olduğu gibi Buca’da da hayat durdu. Kalplerinde Atatürk sevgisi ve değerleri yüklü binlerce Bucalı Ata’larının vefatını simgeleyen acı sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulundu. Araçlarından inen, olduğu yerde saygı duruşuna geçen vatandaşlar gözlerinde yaşlarla Ata’sını kaybetmenin acısını yaşayarak özlemini ortaya koydu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri Buca Belediyesi hizmet binasında gün boyu sürdü. Henry Benazuz Koleksiyonu’ndan seçkilerle oluşturulan Atatürk fotoğrafları sergisi Buca Belediyesi hizmet binası girişinde vatandaşların ziyaretine açıldı. Birbirinden değerli ve özel karelerin sergilendiği sergi vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Atatürk’ün eşsiz karelerinin görülebileceği sergi 15 Kasım’a kadar ziyarete açık olacak.

Editör: Haber Merkezi