İZ GAZETE - DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve Genel-İş Sendikası İzmir Şubeleri, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılında yaptığı konuşma sonrasında iktidar tarafından hedefe alınan ve İçişleri Bakanlığı tarafından da 3 ayrı konuda soruşturma izni verilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e destek açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada; hiçbir kumpasa asla izin verilmeyeceği gibi çok net ifadeler kullandı.

AÇIKLAMANIN TAMAMI ŞÖYLE:

9 Eylül 2022 tarihli İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun kutlama törenine katılımın yoğunluğu, katılımın coşkusundan fazlası ile rahatsız olan AKP , İBB Tunç Soyer’in , Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinden alıntı yaptığı konuşmasını bahane ederek adeta hedef gösterme kampanyası örgütlemeye çalışmıştır. Hayat pahalılığı altında ezilen, emekçi kitleleri üzerinde iktidar yetkisini hızla tüketen AKP istediği etkiyi yaratamayınca bu kez “bağımlı yargı” erkini harekete geçirerek İBB Tunç Soyer’i yargılamanın hazırlığını yapmaktadır.

Ülkede gri pasaportla adam kaçıranlara soruşturma açma, rüşvet yiyeni büyükelçi ata, ekonomik kriz yaşanamayacak kadar yüksek olduğu, enflasyon oranının %186 seviyesine ulaştığı, insanların geceleri yataklarına aç yattığı bir ortamda yönetenlerin yönetemediği bir durumda seçim üzeri gündem değiştirmek ve ayrıştırıcı bir dille manipüle ederek suni gündemlerinizi yaratıyorsunuz.

Biz Emekçiler oynanan oyunun farkındayız. İzmir Büyükşehir belediyesinin İzmir halkının oldukça yüksek oyunu alarak seçilmiş başkanına geçmişte olduğu gibi bir kez daha kumpas kurulmaya çalışılmaktadır. Bu asla kabul edilmez. Emekçiler oylarına ve oyları ile seçilen İBB başkanına sahip çıkacaktır

Editör: Haber Merkezi