Kavgasız, kısır siyasi çekişmelerden uzak, barışçı, uzlaşmacı hizmet odaklı kimlik; Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ı tanımlıyor.

Siyaset felsefesi açısından baktığımızda da; Serdar Sandal'ı devleti ve Cumhuriyet'i kuran CHP'nin geçmişinden, geleneğinden geleceğe uzanan anlayışın günümüzdeki figürlerinden biri olarak görüyoruz.

Bireysel değil; toplumsal, bütüncül, nitelikli kalkınmayı önceleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın uygulamalarında düşünsel çözümleri toplumla paylaşma çabası öne çıkıyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın önceliği; Bayraklı'da toplumun tüm kesimlerini kapsayan ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel gelişmenin ve kaliteli yaşamın sağlanması...

Bu arada; yaşamı zorlu mücadeleyle geçen Sandal; hayatın, yoksulluğun, haksızlığa uğrayanların, caddenin, sokağın, sömürülenlerin soluğunu vicdanında hissederek vicdan, özgürlük ve mutlu yarınları kendisine hayat felsefesi, yol haritası yapıyor.

Ayrımsız, tüm toplum kesimlerine hizmet, içtenlik; Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın ruhsal dokusunu oluşturuyor.

SANDAL'IN BAYRAKLI VİZYONU

Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın Bayraklı için oluşturduğu "Dünya Çocuk ve Gençlik kenti" vizyonu attığı her adımın altyapısını hazırlıyor.

Bayraklı'da İzmir'in en büyük kreşini açan Belediye Başkanı Sandal'ın Sosyal belediyecilik uygulamalarının ana eksenini "kimse, özellikle de hiçbir çocuk yatağa aç girmesin" politikası şekillendiriyor.

Sandal; "Bayraklı'da bir kimse yatağa aç giriyorsa, Belediye Başkanlığı bana haram olsun" diyor.

Matematik eğitimli, çözüm odaklı Sandal'ın Bayraklı'da, 3 yıllık Belediye Başkanlığı dönemi; pandemi, ekonomik zorluklar ve depremin oluşturduğu ağır yükün ve karmaşık problemlerin çözümüne yönelik çabalarla geçti.

Sandal; "bu yoğun sorunların yaşandığı süreçte, tüm belediye hizmetlerini savurganlıktan arındırılmış, bütçe denkliğini önceleyen mali disiplin içinde gerçekleştirdiğinin" özellikle altını çiziyor.

Belediye Başkanı Sandal; Bayraklı'da çalışmalarını çocuk, çevre, kent kimliği ve markalaşma dörtgeninde yürütüyor.

Öte yandan; sivil toplumla, Büyükşehirle, kamu yönetimiyle ve kent halkıyla "kavgasız" hizmetin değerini anlatan Bayraklı Belediye Başkanı Sandal; başarısının altında yatan nedeni de; Büyükşehir’in kendisine ve Bayraklı halkına olan desteğiyle açıklıyor.

Belediye Başkanı Serdar Sandal; amacının Bayraklı'yı davetkâr bir turizm merkezi haline getirmek; tarihi mekânlarıyla, sosyal alanlarıyla ilgi odağına dönüştürmek olduğunun altına çizerek; kentin markalaşmasında, kent kimliğinin oluşmasında, kent meydanının önemini anlatıyor, "küçük kent meydanının Bayraklıya yakışmadığını" söylüyor.

DEPREMZEDELERİN FERYADINI HAYKIRIYOR...

Belediye Başkanı Serdar Sandal; deprem felaketinden sonra, vatandaşın Bayraklı'da 7 proje alanındaki mağduriyetini feryada dönüştürüyor.

Sandal, "Neden 8 katlı binanın yerine 5 katlı bina yapıldığını, 140 m2'lik ev sahibine neden 70 m2'lik ev verildiğini anlamakta zorlanıyorum. Depremzedelere yapılan evin maliyeti kadar 2 yılı ödemesiz, uygun faizle, 18 yıl vadeli kredi verilmeli" diyor.

Sonuç olarak: Bayraklı Belediye Başkanı Sandal; politikada, sosyal yaşamda ve belediyecilik hizmetinde başarının anahtarını "kavgasız yönetim anlayışı" olarak tanımlıyor.

Adalet; özgürlük, vicdan ve hizmet aşkı; başarıya giden yolculuğun ilk adımları.