Deniz, Zonguldak Kilimli’deki sahil yolunu dördüncü kez yutmuş! Esasında yutulan, bizden toplanan paralarımız. İhaleyi yapan da yaptıran da eleştiriliyor muhalefetçe.

Ya bizim iktidar olduğumuz yerde olursa böyle bir şey?

Narlıdere’de de benzer olay yaşamaktayız! Önce kentleri yerleştirip sonra ve ömür boyu altyapı çalışmaları yapılan ülkemizden tipik bir örnektir bu.

Kanalizasyon çalışması sonrası kapatılıp taşları döşenen yolu görmelisiniz. Bir kente hakaret, haksızlık, kentlileri aptal yerine koymak ancak bu kadar açık seçik olabilir!

Toz toprak derken kanalizasyon çalışması tamamlandı. Yolun yeniden kapatılması ve taş döşemeleri de yapıldı. Yüklenicinin mühendisi “işin planlanandan iki buçuk ay önde olduğu...” ile övünüyor. Hızlı çalışıyorlarmış. Biliyoruz gece ve sabah karanlıklarındaki gürültülerinden.

Yapılan yolları mutlaka görmelisiniz. Hele şimdi bu yağmur çamur günlerinde! Narlıdere Şehitlik Camisi karşısındaki, Havacılar Sitesi denilen ve Çatalkaya Mahallesi’ndeki yollar...

Nasıl içlerine siner böylesi bir işi yapmak? Acaba utanmadan teslim edecekler mi bu halleriyle yolları? Ya İZSU kabul edecek mi?

Yapılan işlerin bedelini tüm İzmir ödüyor. İzmirliler’in paraları çarçur ediliyor. Kabullenmek, sineye çekmek olmaz. Yollar, tekniğine ve kente yaraşır şekilde düzeltilmelidir.

İzgazete’nin 6. Kuruluş yıl dönümü yapılan İz Bırakanlar ödül töreninde İBB Başkanı’na fotoğraflarıyla durumu anlattım. İlgilendi ve “...Hemen bana gönder...” dediği fotoğrafları telefonla derhal yolladım.

Başkan ilgilenecektir mutlaka. Yapana, eğer kabulü yapılmışsa, bu şekliyle kabul edene ve İZSU’ daki sorumlulara da soracaktır herhalde?

Ses çıkarmalı ve tepki koymalıyız! Yöneten bizim adımıza yönetiyor. Harcanan bizden çeşitli isimler altında toplanan paralardır. İş bizim işimiz. Hak bizim hakkımız. Bu nedenle bu tür durumlarda en yetkilisinden ve ilgilisinden başlayarak kendimize ve kentimize yapılan haksızlığı, çirkinliği, kalitesizliği kabullenmediğimizi belli etmeliyiz.

Ben kişisel olarak hemen etrafımızdaki kaymak gibi döşenmiş yolları gördükçe yapılan bu çirkin ve bizleri aşağılayan işleri kabul etmiyorum.

Bize layık görülen yaşam alanı bu olamaz. Kentin değeri bu kadar düşürülemez. Kentlilere haksızlık, saygısızlık, aptal yerine koymak kabullenilemez.

İBB Başkanı da bunu kabullenmeyecek ve müdahale edecektir diye düşünüyorum. İBB Başkanı, İZSU Genel Müdürü’ nü ve işin sorumlu görevlilerini alıp da bir gelse Narlıdere’ye, görse yapılanı ne iyi olur!