31 Mart Yerel Seçimleri biteli ve seçilen belediye başkanlarının göreve başlamasının üzerinden altı aydan fazla süre geçti.

Kimi başkanlar ilk altı aylık performansıyla vatandaştan şimdiden alkışı topladı,kimisinin zamana ihtiyacı var değerlendirilmek için,bazılarının ise ilk dönem notu seçmende hayal kırıklığı.

Dayanışmanın, beraberliğin ve sahiciliğin ne denli güzel sonuçlar getirebileceğini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu ile yaşadık 23 Haziran’da. Toplumun her kesimi kucaklayan siyaset dili ve her geçen bir yenisini daha eklediği projeleri ile hem yerel yönetim alanında hem siyasette örnek bir rol model oldu. Kuşkusuz bu vitrinde eşi Dilek İmamoğlu’nun da payı var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve paydaşlarının yeni yerel yönetim modeline baktığınızda “Cam Tavan Sendromu” tezinin sahibi Dilek İmamoğlu’nun da izini görmeniz mümkün. Hani derler ya her başarılı erkeğin yanında başarılı bir kadın vardır diye, işte bu sözün vücut bulmuş hallerinden İstanbul. Hatırlarsınız geçmiş dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan “börek yapmasını bilmeyen kadınların ailesi dağılır “ yaklaşımı ile kadınlara toplumsal bir kimlik çizmişti. Uzaya giden kadın astronotlarımız yok NASA’daki gibi ama çok şükür memlekette kadınların görev ve yetenek alanlarının sadece börek, salça, turşu yapmakla sınırlı olmadığını gösteren icraatler var. İstanbul’a bu anlamda da hakkını teslim edelim gururla.

Peki İzmir’de?

Yeni haftaya en çok ihtiyacımız olan şeyi, umudu örgütleyen ve büyüten, İzmir’de tanıklık ettiğimiz enfes bir çalışmayı paylaşarak başlayayım.

Kentler, yalnızca biz insanların yaşadığı yerler değildir. Kent, ukdesindeki tüm canlıların yaşam alanıdır. Doğa karşısında tüm canlılarla eşitiz. Ve bu söylem sosyal demokrat belediyeciliğin de temel ilkelerindendir.

Konak Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile 28 Eylül Cumartesi günü Türkiye'ye öncü örnek bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. "Doğa, Çocuk ve Hayvan" temalı Türkiye'nin alanında en kapsamlı festivalini gerçekleştirdi; Patival Konak.

Hayvan Hakları Federasyonu, Lider Pet Food ve Çocuklar Ülkesi proje ortaklığında gerçekleşen, Foça'dan Seferihisar'a, Buca'dan Çeşme'ye kadar İzmir 'de faaliyet gösteren bir çok Hayvan Hakları savunucusu derneğin,yaşanabilir dünya yaratmak için mücadele eden Greenpeace, Ege Orman Vakfı, Tema, İZÇEV ‘in, havhav.com.tr, Petbucks, PetSurfer, Tanısan Seversin, Evcil Life, HİPDER gibi çevre ve sokak hayvanları yararına sosyal sorumluluk projelerinde destekçi kuruluşların yer aldığı birbirinden değerli 40 sivil toplum kuruluşunun dayanışma ve birlikteliği tüm İzmir’e ve Türkiye’ye resmettiği enfes bir organizasyona tanıklık ettik.

Tarihte ilk defa öyküleri yazıldı dilsiz dostların. Geleceğe umudun penceresini aralayan, yüreklerindeki ışığı kalemlerine mühürleyen bir dolu gençlerden oluşan Ateş Böceği Gönüllüleri ile Konak Belediyesi Türkiye 'ye örnek bir çalışmaya da imza attı. Şopengazi Barınağında sıcak yuvalarına kavuşmayı bekleyen 110 can dostunu tek tek fotoğrafladı, her birinin öyküsünün yazıldığı katalog hazırladı. Dileyen sahiplendirme çalışmasına resmi web sayfasından da destek olan Konak Belediyesi’nin sitesine girebilir, dileği can dostunu sahiplenerek onun kahramanı olabilir.

Bu anlamlı etkinlikte ÇYDD, TEGV, KİFDER ve Anadolu Otizm Vakfı'nın umudumuz olan çocuklarıyla da buluştuk. Birlikte güldük, birlikte oynadık. Barınak canlarına 3 ton mama bağışının yapılmasına vesile olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadık. Akşam saatlerinde doğa ve hayvan hakları savunucusu O Ses Türkiye 1.cisi Elnur Hüseynov ve sevgili Grup Kafama Göre sokak hayvanları yararına ücretsiz konser verdiler. Sanat saray için değil toplum için yapılır, bunu onlar sayesinde de hatırladık.

7'den 77'ye tüm İzmir’in buluştuğu, parçası olmaktan mutluluk duyduğumuz bu etkinliğin ev sahibi başta Konak Belediye Başkanı Abdül Batur olmak üzere, Konak Belediyesi çalışanlarını kutluyor, örnek olmasını ve benzer çalışmaların ülke genelinde çoğalmasını diliyorum.

Başka bir dünya mümkün,

İyi haftalar dileğiyle..