Artık açıkça görüyoruz ki AKP’nin sosyal devlet anlayışı “dara düşene yardım” değil, kendisi dara düştüğünde vatandaştan yardım istemek! Balon patlamıştır, ne yapsalar artık yama tutmaz!

Aynı açıklamanda önce, “İspanya’ya yardım ettik, İtalya’ya bir gemi dolusu malzeme gönderdik”  diye şişinen AKP Genel Başkanı, ardından, “İban’lara bağış yapın da şu günleri aşalım” diyerek yine vatandaşa abanacağını ilan edince “bu, sıfırı tüketmiş devletin ilanıdır, balon patlak ama hala gösteriş derdinde” diye düşündüm.

Vatandaşlar da “Sıfırı tüketmiş olmalıyız ki, devlet vatandaştan para istiyor” diye düşünürken iktidar  TV’lere askeri uçakların Cumhurbaşkanlığı forsuyla İtalya ve İspanya’ya yardım malzemesi gönderilme görüntülerini servis ediyor!... Bu ülkeler vatandaşından para istemiyor aksine destek paketleri açıklıyor.  Eee bu gösteriş neyin nesi?  Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider.. durumu bu mudur?

Zurnanın zırt dediği yere geldik… Hazine de kör kuruş yok, fonlar yenmiş bitmiş, Cumhuriyet döneminin tüm kurumları satılıp savılmış… Müthiş bir savurganlıkla harcanmış bitmiş ve sonuçta; elde avuçta kalmayınca çareyi depremde, 15 Temmuz’da, selde.. olduğu gibi yine elini vatandaşın cebine uzatmakta bulmuşlar.

Bunu izleyen vatandaş “Arkadaş benden istiyorsun da bu neyin kafası? Benim bağışım nereye gidecek”  diye düşünmeyecek mi?  Düşünecek, çünkü yaptıkları yapacaklarının teminatı!..

Nerede deprem vergileri, ne oldu 15 Temmuz şehitleri için toplanan paralar… diye soranlar cevap alabildi mi? Halk artık güvenmiyorsa, sorumluyu çok uzakta aramayacaklar!..

Zaten halkın gönüllü bağış yapmayacağı korkusu değil mi CHP’li belediyelerin yardım faaliyetlerini baltalamaları? Vatandaşın İstanbul, Ankara belediyelerini daha güvenilir bulup bağışlara oralara kanalize edeceği korkusu değil mi bünyelerini sarsan!

 CHP’li belediyeler, kentlisiyle dayanışma içinde şu zor günleri aşmak, yaraya merhem olmak için çalışırken ‘sen yapamazsın fakir fukaraya işsiz kalana yardım edemezsin’ zorbalığı ile karşılaşıyorsa,  altında işte bu korku var.

Korkunun ecele faydası yok!.. Kamuda çalışanların maaşlarından zorla kesinti yapsanız da İslamiyete hizmeti AKP ye hizmet olarak gören Diyanet fetvalar yayınlasa da, iş insanlarından tehditle para toplansa da, bu balon patladı arkadaş!..

Ne yer ne içer, işini kaybeder mi diye düşünmeden “Evinde otur’ diyerek sorumluluğu vatandaşa yükle, kasa suyunu çekmiş, elini cebine at hadi bağış yap” diyerek yine vatandaşa aban… Sonra, milli geliri seninkinin kaç katı olan ülkelere yardım şovu yap, hadi canım sen de!..

CHP’li belediyeler mağdur vatandaşa destek olmanın yolunu bulur. Ama iktidar şu günlerde bile siyasi fırsatçılık yapmanın altında kalacak.