İZ GAZETE- Palmiye kımızı böceği ile mücadele çalışmalarının sorulduğu önergesine verilen yanıta tepki gösteren TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyu tekrar Meclis gündemine taşıdı.  

BAKANLIĞIN YANITI 

Süresi geçtikten sonra gelen yazının sorularının yanıtı olmadığını belirten CHP'li Bakan, Bakanlığın cevabını paylaştı.

Cevapta,  "2012-2022 yılları arasında palmiye kırmızı böceği popülasyonunun görüldüğü illerde palmiye kırmızı böceği görülen palmiye ağaçları imha edilmiştir. Palmiye kırmızı böceği ile mücadele Zirai Mücadele Teknik Talimatı kapsamında, mahalli idarelerle işbirliği halinde mücadele programı şeklinde yürütülmektedir ” ifadeleri kullanıldı. 

KAÇ PALMİYE AĞACI İMHA EDİLDİ 

Bakanlığın kaçamak cevabının yeterli olmadığını belirten CHP'li Bakan, konuya ilişkin sorularını tekrarladı.

Vekilin soruları şu şekilde:

Palmiye Kırmızı Böceği ile Mücadele Hakkında Yönetmelik kapsamında 2012-2022 yıllarında, il il ve yıl yıl olmak üzere, kaç palmiye ağacı palmiye kırmızı böceği sebebiyle imha edilmiş?

Palmiye kırmızı böceği ile mücadele kapsamında, özellikle böceğin son yıllardaki artışı göz önünde bulundurularak, yerel yönetimler de dahil olmak üzere topyekûn etkin bir mücadele yürütülmesi amacıyla hangi çalışmalar yapılmaktadır ve/veya yapılması planlanmaktadır?

Editör: Haber Merkezi