MHP lideri BahçeliMHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

Başkaları günübirlik siyaset yapabilir ama biz öyle davranamayız.

Beyoğlu saldırısından sonra terör örgütüne kaçacak yer bırakılmadı. Türkiye 2023 yılında terör belasından kurtulacaktır. Son günlerde saldırılarda şehit olanlar, yüreğimize ateş düşürmüştür.

Dili olan, askerlik yapıp yapmadıkları belli olmayan sözde uzmanlar, geveze yorumcular, Türkiye'nin kara harekatı şu günde olacak diye konuşmaktadırlar. Deprem olur konuşurlar, hep aynı isimler, hep aynı maskaralıklar, gözümüzün için sokulmaktadır. Aslında potansiyel maksatları terörle mücadeleyi sabote etmektir. Bunlardan bıktık, bilgisiz ciddiyetsiz ekran yüzlerinden midemiz bulanmaktadır. Türkiye'nin ne zaman kara harekatı yapacağının yetkili olmayan kişiler tarafından ulu orta değerlendirmesi güvenlik zaafıdır.

Münbiç, Tel Rıfat ve Ayn el-Arab mıntıkasında canlı terörist bırakılmamalıdır, alayı birden silindir gibi ezilmelidir.

Hiçbir hain Türkiye'nin yıkımını göremeyecektir. Cumhur İttifakı sıkılmış yumruk gibidir. Devletimiz tarihimiz aradığı inancı gücü ve kararı Cumhur İttifakı'nda bulmuştur. Zillete karşı çıkanlar Cumhuriyet'in yeni yüzyılını Türk ve Türkiye Yüzyılı yapmak amacıyla harekete geçenler Cumhur İttifakı ile kenetlenmiştir. Sürekli arkamıza bakarak önümüzdeki engelleri görmemiz çok zordur. Zor ve zahmetli bir mücadele sağlam bir karakterin sonucudur. Terörün kökü kazınana kadar durmayacağız.'

Konya'da bir meczubun hayvanlara yönelik saldırısı manevi değerlerin ayaklar altına alınmasının çok açık kanıtıdır. Her hayvan emanettir, tıpkı her insanın dünyada emanet olduğu gibi. Hayvanlara eziyet büyük bir vebaldir. Allah bütün canlılara merhamet edilmesini buyurmaktadır. Hayvanlara kötü muamele eden kim varsa kınanmalıdır. Sahipsiz gezen hayvanların da savunmasız insanlarımıza saldırıları da sık sık gözlenmektedir. Son zamanlarda yaşanan olayların varlığı hüznümüzü artırmıştır. Ne insanımızın hayatından taviz veririz ne de bir hayvana yapılan işkenceye sessiz kalırız. Hayvanlara sevgi beslemeyen birisinin insan sevgisine haiz olması beklenmemelidir. Zulmün pişmanlığı olmaz.

Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. 100 maddelik yeni anayasa teklifimizi paylaşmıştık. Herkes yeni bir anayasadan bahsetmektedir. Her partinin samimi bir durum muhasebesi yapmasında yarar vardır. Artık yeni bir anayasa hazırlamak milli bir vecibedir. Önerimiz 12 Eylül darbe anayasasında tadilat yapmak değildir.

Zillet ittifakının anayasa değişiklik önerisi tarihi geriye sarmak akıntıya karşı kürek çekmek güçlenen Türkiye'ye pranga vurmaktır. Birbirlerinin kulağını çekmek için pozisyon alanların ortak bir akılla anayasa hazırlaması ham bir hayaldir. Zillet ittifakının akıl hocası HDP'dir, PKK'dır. Bunların yapacağı anayasa yıkım anayasasıdır. 6 parti 55 defa bir araya gelmiş, kaç defa toplantılar yapmış. Dün akşam da 6’sı birden dizilmiş anayasa takdimi yapıyorlar. 6’sını bir araya getirsen bir Milliyetçi Hareket yapmaz. Bu anayasa metni Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılda 100 maddelik yeni anayasa taslak metnidir. Değerli anayasa hukuku bilim insanlarının partimizin değerli yöneticileriyle birlikte yaptıkları çalışmanın bir ürünüdür. Gelsinler bir de bunu okusunlar. Bunu gördükleri zaman en yakın çöplüğe 6’sını birden atın.

Bunların bir uykusunu da kaçırayım; 7 yıllık bir seçim yapılacakmış. Biz 1 dönemi tamamladık, ikincisine hazırlanıyoruz. 2 yetmez 3 olsun dersek ne yapacaksınız? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 5'er yıllık 3 dönem olsa da yeni yüzyılın 25 yılını lider ülkeye doğru hızla götürsek.

Editör: Haber Merkezi