Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) kararıyla İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Şenol Aslanoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Konak’ta bir otelde gerçekleşen basın toplantısında soruları yanıtlayan Aslanoğlu, yeni döneme dair mesajlar verdi.

cdfd5505-e96a-4236-9729-05de775aa2d6

 ‘GERİ ADIM ATMAM’

“Bu iktidar çok daha büyüyerek devam edecek. Yerelde 30’da 30 hedefimiz var ama başarımız daha da yükselecek. Ancak önceliğimiz Millet İttifakı’nın başarısı” diyerek hedeflerini açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Siyasette nasıl bir tavır izleyeceksiniz? sorusuna şu yanıtı verdi: “Deniz Başkan çok güzel bir beş yıl geçirdi. Ben iş dünyasından geliyorum, yapı olarak dışa dönük bir insanım. Kişilik olarak da kavgacı biri değilim. Ancak düşüncelerimden de bir adım geri atmam. Söyleyeceğim her şeyi çok net söylerim. Söylediklerim kişilerin canını da açabilirim ama benden çok sertlik görmeyeceksiniz. Ben ülkenin buna ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum. Siyasetin kalitesini düşürdük. Siyaseti, çocukluğumdaki siyaset gibi özlüyorum. O yüzden Sayın AK Parti ve MHP İl Başkanıyla da diğer tüm partilerin yöneticileriyle birlikte çay içerek, takılarak, arada nüktedan çıkışlarda da bulunabiliriz.”

a0ace0e1-d5d0-4e69-8d55-a56b99241693

‘YÜKSELİŞ DÖNEMİNDE…’

Aslanoğlu, ‘Ateşten gömlek giydiğinizi düşünüyor musunuz?’ sorusu üzerine ise şu açıklamayı yaptı: “Özgüveni yüksek biriyim, başarısız olacağımı düşünmüyorum. Çok başarılı olacağımı da düşünüyorum. 100 günün sonunda göreceğiz, çalışan da bir adamım. Çok büyük bir artışın ve yükselişin döneminde partinin başında olacağım.”

‘YÖNETİMİ GÜÇLENDİRECEĞİZ’

İl yönetiminde revizyon olup olmayacağının sorulması üzerine Aslanoğlu, “Benim ‘Ali’, ‘Veli’ ya da “Bu Ahmet’in arkadaşı” gibi bir şeyim yok. CHP’nin bütün partilileri benim partilimdir. O yüzden herkesle çalışabilirim. Bayrak yarışı da bu demektir; biri koşarken diğerine bayrağı teslim ediyor. Koşuyoruz, bu koşma sırasında hiçbir programı revize etmedim. Dün Menderes vardı, oradaydı. Bugün Kemalpaşa var. Evet, il yönetim kurulumuzu güçlendireceğiz. Bunu da hep beraber yapacağız. İlçe başkanlarımızla buluştuk, örgütle birlikte bakacağız. Tabii ki bunu yaparken demokratik yapı gibi belli başlı eğitim noktalarında ihtiyaç duyduğumuz kişiler olacak. Çok fazla adını duymadığınız, sendikalardan, emek dünyasından, iş dünyasından ve sanat dünyasından arkadaşlarımızı da aktif hale getirmek istiyoruz. Talepler doğrultusunda bunu örgütle karar vereceğiz” diye konuştu.

7b142e75-f4c1-4bb7-9548-92be52ca14dd (1)

‘UTANDIĞIMI YAPMAM’

Bazı basın mecralarında çıkan “Aslanoğlu'nun Mercedes Maybach marka aracı olduğu” söylentilerini de hatırlatan CHP İl Başkanı, “Yeni bir süreç başlıyor, tertemiz bir sayfa açıyoruz. Kamuoyunun merak ettiği her şeyde kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini düşünüyorum.  Yaptığımdan utanmam, utandığımı yapmam…. 2020 model Mercedes e200 bir arabam var. Bir arkadaşım söyledi, Google’da hakkımda en çok araştırılan şey “Şenol Aslanoğlu’nun babası kim?” sorusuymuş. Siyaset Ahmet’in Mehmet’in Şenol’un hangi görevde olması değil; bu ülkenin değişmesi. Benim nereli olduğumdan daha çok merak edilmesi gereken şey eğitimim, nerelerde görev aldığım olabilir” ifadelerini kullandı.

‘KIRILAN GÖRMEDİM’

Atanma süreci öncesinde partide yaşanan hareketliliğin hatırlatılması üzerine Aslanoğlu, şunları söyledi: “İki gün önce bir görev teslim töreni vardı. O gördüğünde bir bölünmüşlük gördünüz mü, ben görmedim. Bütün belediye başkanlarımız, örgütümüz vardı. Uzun zamandır belki de görmediğimiz sokağa taşmış bir kalabalık vardı. Hiçbir arkadaşımızdan bir mesafe görmedim. Herkes birilerini bu süreçte önerebilir, gayet normal. Ancak sizlerin yazdıklarınızdan bahsedelim, böyle bir rekabet olabilir mi? Adını en çok andığınız arkadaşımızı ben o gün yanımda istedim. Diğer arkadaşlarımızın da tamamı oradaydı. Ben kırılan da görmedim, hepsi büyük bir coşkuyla geldiler. İş dünyasından öğrendiğimiz şeylerden biri, bir şeyin olumsuz yönlerine vurgu yapmak değil, geliştirilmesi gereken yanlarımız var. Karşılıklı bir iyi niyet ile bu örgüyü daha güzel gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Dijital dünyamızı daha iyi geliştirebiliriz. Neden iyiye odaklanmıyoruz? Bu ülkenin daha iyi olmasını konuşmuyoruz? Ahmet ve Mehmet ile bu siyasetin daha iyi olacağını düşünüyor musunuz? Gelin, hep birlikte bu işi çevirelim. İşin olumlu yanlarından, yaptıklarımızdan bahsedelim. İşin doğru kısımlarına da katkı sağlayalım. Artık bir dijital dünya var, burada da paralel evrende başka bir alan var; orada siyaset var, ekonomi var. Partimizin orada da iktidar olması gerekiyor. Bunun için de ben çalışacağım, ilçe başkanlarım, belediye meclis üyelerim, ilçe başkanlarım çalışacak.”

‘KALIP ADAMI DEĞİLİM’

Kentteki muhalefet temsilcileriyle nasıl bir diyalog süreci izleyeceği sorulan Aslanoğlu, “Geçmiş dönemde de arkadaşlarımın diyaloglarının iyi olduğunu düşünüyorum, bir diyalog eksikliği olduğu kanaatinde değilim. Politikalar ve gençlerle ilgili konuya gelirsek… Benim de kendimi geliştirmem gereken ve bazı alanlarda da partiyi güçlendirmem gerekiyor. Ben çok kalıp adamı değilim, bu bazı alanlarda da başıma iş açacak gibi görünüyor. Ben mühendisim, işim sistem kurmak. Burada sistem nerede aksıyor, neler yapmamız gerekiyor, ona bakacağım. İş siyasete dönünce biraz muhabbete dönüyor. Biz neredeydik, ne yapmamız gerekiyor bunu da dijitalleşme üzerinden de göreceğiz. Aynaya baktıkça sürekli kendimizi düzeltmemiz lazım diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

4f6dc04b-7ae1-4868-aeda-f309ba71cece

‘ALTILI MASA’ YANITI

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda değerlendirmelerde bulunan Aslanoğlu, “Ben CHP’nin bir üyesiyim; her partili gibi liderimin cumhurbaşkanı adayı olmasını isterim. Ancak bu karar 6’lı Masa’nın vereceği bir karardır. Ben de 6’lı Masa’nın kararına saygılıyım” dedi.

‘100 GÜN DIŞARIDAYIZ’

Ülkede her geçen gün derinleşen ekonomik krize dikkat çeken Aslanoğlu, “Dün pazardaydım; pazara giderseniz ekonomiyi görürsünüz. O pazar bomboştu. O yüzden ekonominin ne olduğu çok açık. Vatandaş açısından baktığımızda ülkede çok fazla emekli var, o emekliler asgari ücretin çok çok altında maaş alıyor. Her gittiğiniz yerde ülkenin ateş pahasında olduğunu görüyoruz. Dar gelirliyi de aşan çok farklı bir yerdeyiz. Şu anda asgari ücretli vatandaş geçinebilecekleri bir seviyeye mi geldi, hayır. Kiraları da arttı, satın alma gücümüz de düştü. CHP’li hiç kimsenin tebriğini il binasında kabul etmiyorum, “Ben Kemalpaşa’dayım, gel burada görüşelim” diyorum. Bizim zamanımız yok, koşarken konuşacağız. 100 gün boyunca dışarıdayız, kim çalışmak istiyorsa parti onun önünü açacaktır. Benim bazı söylediklerim kimseyi kırsın istemiyorum; tek derdim bu ülke daha iyi olur mu, bu siyaset daha iyi olur mu…” diye konuştu.

‘PARTİNİN İÇİNDEYDİM’

“Ben hep partinin içindeydim” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Aslanoğlu, “Hiç böyle bir planım yoktu, böyle bir şeyi hayal etmemiştim. O yüzden söylediklerinde de ‘Bu işlerde yokum’ diyordum. Ben hep icracı olmak istemiştim. Balçova’da sadece 2019’da değil, 2014’te de aday adayıydım. Müzmin aday… 10 sene önce de kampanyayı dijital yürütüyordum” dedi.

b086787f-f812-4d7c-94ac-d992f67bd3c4

‘DAYANAŞARAK ÇÖZECEĞİZ’

Parti içindeki meselelerin dışarıya ve basına yansıtılması konusunda nasıl bir tavır izleyeceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Aslanoğlu, şöyle konuştu: “Haklısınız, bu dedikodu furyası, kötü siyaset toplumun damarlarına işlemiş. Partililer için ne yapabilirim diye düşünüyorum ama ben teknik bir adamım, problemi nasıl teknik çözerim diye düşünüyorum. İnsanların ahlaki yapılarını nasıl çözerim, toplantılarda size mesaj atmalarını nasıl engellerim; çok büyük sıkıntı. Buradaki en temel şey dayanışarak bu işi çözeceğiz. Siyaseti kötü ahlakın bitirilmesiyle ve birlikte yüz vermeyerek bitireceğim.”

‘HERKES AKTİF OLACAK’

‘Partinin programında uyumlu çalışacağınızı söylediniz; bundan sonraki adımınız ne olacak?’ sorusuna da yanıt veren Aslanoğlu, “Ben her gün gündüz iş alanlarında olacağım ve her akşam da ev ziyaretinde olacağım. Ben ne yapıyorsam örgüt de aynı şekilde devam edecek. Örgüt başkanlarım da her akşam bir evde olacak. 30 ilçemiz var, her ilçeye de iki haftada bir eşlik etme fırsatım olacak. Alanlardaki programı biraz daha revize etmeye gayret edeceğiz. İş yeri çalışmalarını da daha kompakt daha sohbet edeceğimiz alanlar açacağız. Örgütün zaten çok güzel bir öbek çalışması var, bu çalışmaları daha işlevsel hale getireceğiz. 2012’de parti okulunun başındaydım, güzel işler yapıyorduk. Öbek de öyle bir çalışma, sahada herkesin aktif olduğu bir çalışma olacak” açıklamalarında bulundu.

260f109a-7e96-4799-84d2-61f2fe799511

‘PARTİYE KATACAĞIZ’

Kentteki siyasi tartışmaların zaman zaman sığlaşmasının hatırlatılıp Cumhur İttifakı ile ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine Aslanoğlu, “Bu arkadaşların çoğunu partiye katacağız, çok büyüyeceğiz. O yüzden böyle bir dert olduğunu düşünmüyorum. Onlar da gelecek. Gelmediklerinde de ülke için birlikte çalışacağız” dedi.

‘KOOPERATİF’ AÇIKLAMASI

Son olarak, görev aldığı kooperatifler ile ilgili tartışmalara açıklık getiren Aslanoğlu, “Yasal olarak bir kişi sadece bir kooperatifin yöneticisi olabilir. İki, kooperatifler bir işi birlikte yapmak üzere kurulur. Büyükşehir’in yapmak istediği bir çalışma vardı; her zamanki gibi daha halktan bir yana tavır sergiledi. Eğer vatandaşlar örgütlenemezse, simsarlar tarafından bu alanlar onların elinden alınır. Bunun için Büyükşehir ‘Gelin toparlayıcı olalım’ dedi. Sonrasında da ihale açıldı. İhaleler, ’25 olur mu?’ değil, “Yüzde 48’in üzerine ne vereceksin?” şeklinde olur. Bu ihaleler açıldı, kimse girmedi. Tekrarlandı, kimse girmedi. Aziz Bey, sağ olsun yardım da isteyerek bir etap Uzundere’de bir blok da Örnekköy’de yaptı. Çünkü müteahhitler de yüzde 48 ile bunun para kazanılabilir bir iş olmadığını düşünüp girmediler. Zaman içinde bu noktada kooperatifler kurulmasına karar verildi. ‘Bu kooperatifleri kuran insanlar öyle olsun ki vatandaş baktığında bu insanlara güvensin’ diye düşünüldü” ifadelerini kullandı.

Editör: Duygu Kaya